Βόλος: Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο 39χρονος που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε δημοτική υπάλληλο

253

koridallos_filakes

Οι δικαστές άκουσαν τις προτροπές των ψυχιάτρων και καταδίκασαν χθες σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή τον 39χρονο ψυχιατρικό ασθενή

Οι δικαστές άκουσαν τις προτροπές των ψυχιάτρων και καταδίκασαν χθες σε φυλάκιση 40 μηνών χωρίς αναστολή τον 39χρονο ψυχιατρικό ασθενή που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο σε δημοτική υπάλληλο της διεύθυνσης πρασίνου του Δήμου Βόλου. Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, θα λαμβάνει αγωγή, θα σιτίζεται και δεν θα κοιμάται στο δρόμο. Εάν χθες όπου εκδικάστηκε η υπόθεση της επίθεσης , καταδικαζόταν σε ποινή φυλάκισης με αναστολή θα επέστρεφε στους δρόμους, χωρίς φαγητό και φάρμακα. Οι ψυχίατροι στο Νοσοκομείο ηταν ξεκάθαροι. «Εχει γίνει επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους. Οταν βγει από το Νοσοκομείο δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη».

Ο 39χρονος στη Νέα Ιωνία, που άρπαξε αλυσοπρίονο για να επιτεθεί σε μια εργαζόμενη δημοτική υπάλληλο, δέχτηκε την φροντίδα της ψυχιατρικής του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά σε λίγες ημέρες θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος. Πριν λάβει εξιτήριο καθώς η ψυχιατρική του Νοσοκομείου είναι για έκτακτα περιστατικά, ορίστηκε δικάσιμος για την επίθεση.

Ο άνθρωπος που πάσχει από σχιζοφρένεια και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή εδω και 20 χρόνια «έγινε από κυνηγημένος κυνηγός και από διωκόμενος έγινε διώκτης. Είναι επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους, χρειάζεται εγκλεισμό», είχε δηλώσει στις εισαγγελικές αρχές ο διευθυντής της ψυχιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ασπραδάκης. Την ευθύνη για να αναλάβει την υπόθεσή του είχε η 5η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν υπάρχουν δομές σε όλη την Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα για την περίπτωσή του και η λύση πέρασε στα χέρια της δικαιοσύνης. Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η μόνη διέξοδος εφόσον δεν υπήρχαν δομές , ήταν η κράτηση στην ψυχιατρική του Κορυδαλλού.

Ο 39χρονος πάσχει από σχιζοφρένεια από 19 χρονών και είναι πολύ γνωστό περιστατικό στις ψυχιατρικές υπηρεσίες. Ζει σε μια παράγκα, χωρίς φαγητό, χωρίς ρεύμα και τρώει μόνο εάν κάποιος του δώσει να φάει. Μόνη πηγή φαγητού είναι η επαιτεία.

Πηγή: gegonotanews