Χριστουγεννιάτικο τραπέζι – Τιμές: Σε πατάτες, φέτα και γαλοπούλα οι μεγαλύτερες αυξήσεις – Δείτε πίνακες

543

xristougenniatikotrapezi-xristougenna-giortes-marketpass

Ο αντιπρόεδρος ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης μιλά για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού

Ακριβότερο, σε ποσοστό 11-12% θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι– σε σύγκριση με εκείνο του 2021- σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, το κόστος για ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6-8 ατόμων εκτιμάται πως κυμαίνεται από 92,55 έως 127,07 ευρώ. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 11,6-12,1% σε σύγκριση με το περσινό γιορτινό τραπέζι, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος ΕΣΕΕ Σταύρος Καφούνης μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για το κόστος του φετινού χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα, πατώντας ΕΔΩ.

Πατάτες, χοιρινό και φέτα σύμφωνα με την έρευνα, είναι τα προϊόντα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις.

Το εύρος των τιμών δικαιολογείται από την καταγραφή προϊόντων διαφορετικής ποιότητας, σε αρκετές τοπικές αγορές και διαφορετικούς τύπους καταστημάτων, σημειώνει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωση που εξέδωσε. Για την εκτίμηση αυτή, καταγράφηκαν οι τιμές σε σούπερ μάρκετ, ειδικευμένα καταστήματα λιανικής- για παράδειγμα ζαχαροπλαστεία ή κρεοπωλεία- όπως και στη Βαρβάκειο αγορά.

Από τη σύγκριση των τιμών που έκανε στην ετήσια έκθεση, η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις πατάτες (28,6%) και ακολουθούν το χοιρινό (25,5%), η φέτα (22,5%), η γαλοπούλα (18,1%) και τα αναψυκτικά (17%).

Η Συνομοσπονδία σημειώνει πως, για λόγους συγκρισιμότητας των δεδομένων με προηγούμενες ετήσιες έρευνες, δεν συμπεριλήφθηκαν κάποια προϊόντα που εντάσσονται στο «εορταστικό καλάθι».

trapezi-xristougenna-xartis

 

trapezi-xristougenniatikotrapezi-times