Άδωνις Γεωργιάδης: Σε αναστολή οι εργαζόμενοι των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

305

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε αναστολή οι εργαζόμενοι των πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Τι ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης

Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε το Σάββατο σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το υπουργείο Εργασίας λαμβάνει μέτρα για όσες επιχειρήσεις έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές στη Ρόδο αφήνοντας χωρίς εργασία πολλούς εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο Action24, οι επιχειρήσεις που πλέον δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω των καταστροφών που υπέστησαν εξαιτίας των πυρκαγιών, θα μπορούν να θέτουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους για τρεις μήνες, και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν έκτακτο επίδομα έως 534 ευρώ το μήνα.

Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Εχουμε καταθέσει έκτακτη τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών όπου οι επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί από πυρκαγιές και δεν μπορούν να λειτουργήσουν θα έχουν την δυνατότητα να θέτουν τους εργαζόμενους τους σε αναστολή τους, έως 3 μήνες.»

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «Οι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν έως 534 ευρώ το μήνα έκτακτο επίδομα από το κράτος. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το κράτος να αφησει κανεναν πίσω. »

Δείτε το βίντεο