Βασίλισσα Ελισάβετ: Ο λόγος για τον οποίο φοράει γάντια

της Μαντώς Μπερδέ

103

Στα σχεδόν 70 χρόνια στο θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ παρατηρείται πως δεν αποχωρίζεται από τις εμφανίσεις της τα γάντια της. Πού όμως τελικά χρησιμεύουν και γιατί μπορεί να τα προτιμάει;

Χιλιάδες δημόσιες εμφανίσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ως μονάρχης της Βρετανίας έχει πραγματοποιήσει η βασίλισσα Ελισάβετ, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Γνωστή για τα φωτεινά χρώματα και τα ταιριαστά ρούχα από την κορυφή έως τα δάχτυλα, η βασίλισσα Ελισάβετ είναι εύκολο να εντοπιστεί όταν βρίσκεται μέσα σε πλήθος. Γιατί όμως σε κάθε σύνολό της δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γάντια της;

Ο λόγος πίσω από αυτό είναι στην πραγματικότητα πολύ απλός. Αυτό που την κάνει να εμφανίζεται με γάντια είναι για να αποφύγει την έκθεση σε μικρόβια, καθώς όπως είναι φυσικό ανταλλάσσει χειραψίες με αρκετό κόσμο. Το να αρρωστήσει θα ήταν πράγματι κάτι που δε θα ήθελε κανείς, πόσω μάλλον όταν είναι στην ηλικία των 94 χρόνων.

Τα γάντια είναι κατασκευασμένα είτε από καθαρό βαμβάκι με φινίρισμα από σουέτ, είτε από ελαφρύτερη ελβετική φανέλα.

Η Ζενεβιέβ Τζέιμς, κόρη του αείμνηστου Κορνέλια Τζέιμς που φτιάχνει γάντια από το 1946, μίλησε για την αγάπη της βασίλισσας για τα γάντια, σχολιάζοντας πως μπορεί να εξυπηρετούν έναν πρακτικό σκοπό, έχοντας γίνει επίσης αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητάς της. Η ίδια εκτιμά ότι έχουν κατασκευαστεί περίπου 60 έως 70 ζευγάρια νέα γάντια για τη βασίλισσα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε ζευγάρι χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να φτιαχτεί.

Παρόλο που η βασίλισσα έχει αρκετά καλά γάντια όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι σπατάλη. Φαίνεται πως έχει κρατήσει μερικά γάντια που κοστίζουν 110 λίρες ανά ζεύγος, για έως και 40 χρόνια. Επιπλέον, σύμφωνα με το Bustle.com, όταν τα βγάζει υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να το κάνει. “Πρέπει να τα βγάλεις όταν τρως (ακόμα κι αν είναι μόνο ένα γρήγορο καναπεδάκι ή ένα σνακ) και απαγορεύονται στο τραπέζι. Για να τα βγάλεις, πρέπει να τα τραβήξεις με το δάχτυλο και στη συνέχεια να τα στηρίξεις στην αγκαλιά σου κάτω από την χαρτοπετσέτα σου”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες: Bustle.com