Τραμπ: Ο 75χρονος που σπρώχτηκε από αστυνομικούς μπορεί να είναι ANTIFA προβοκάτορας

142

Το tweet του Τραμπ για τον ηλικιωμένο που έσπρωξαν οι αστυνομικοί στο Μπάφαλο

Ολοένα και περισσότερο οξύνει τα πνεύματα με τις δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει με μήνυμά του στο Twitter, ότι ο 75χρονος που έσπρωξαν οι αστυνομικοί έξω από το δημαρχείο του Μπάφαλο κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, με αποτέλεσμα να πέσει στο οδόστρωμα και να χτυπήσει στο κεφάλι του, «μπορεί να είναι ένας ANTIFA προβοκάτορας» και ότι επιχειρούσε να εντοπίσει τις συχνότητες της αστυνομίες για να τις κόψει.

 

«Ο διαδηλωτής στο Μπάφαλο που σπρώχτηκε από την αστυνομία μπορεί να είναι ένας ANTIFA προβοκάτορας. Ο 75χρονος Μάρτιν Γκουτζίνο σπρώχτηκε αφού προσπάθησε να σκανάρει τις επικοινωνίες τους ώστε να τις κόψει. Παρακολούθησα ότι έπεσε πιο δυνατά από ότι τον έσπρωξαν. Θα μπορούσε να είναι στημένο;», σημείωσε ο Τραμπ στο Τwitter.

Σημειώνεται πως το βίντεο του περιστατικού που τράβηξε δημοσιογράφος του τοπικού δημόσιου ραδιοσταθμού WBFO και το ανήρτησε στον ιστότοπό του και στον λογαριασμό του στο Twitter, δείχνει έναν άνδρα με λευκά μαλλιά να πλησιάζει γραμμή αστυνομικών με εξοπλισμό για την αντιμετώπιση ταραχών. Ένας από αυτούς τον σπρώχνει με ένα γκλομπ και ένας δεύτερος με το χέρι του.

Τότε ακούγεται ο ήχος σπασίματος και αίμα τρέχει από το κεφάλι του 75χρονου. Όπως φαίνεται έπειτα οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς προσπερνούν τον άνδρα, μολονότι ο αστυνομικός που τον έσπρωξε με το γκλομπ αρχίζει να σκύβει πάνω του προτού τον απομακρύνει ένας άλλος αστυνομικός. Κάποιος ακούγεται να καλεί ιατρική βοήθεια.

Πηγή: protothema.gr