Τουρκικό κανάλι: «Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στην Ψέριμο»

84

ellinotourkika_pserimos_xr

Και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaber Clobal στοχοποιεί το ελληνικό νησί. «Ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς της» υποστηρίζει προκλητικά

Μετά την προκλητική στοχοποίηση της Ψερίμου από Anadolu και TRT Haber, που μετέδωσαν εικόνες από το νησί και τις στρατιωτικές υποδομές που βρίσκονται σε αυτό, την «σκυτάλη» πήρε το δίκτυο Ηaber Global που κατηγόρησε την Ελλάδα ακόμη και για την… ελληνική σημαία που υπάρχει ζωγραφισμένη επάνω σε βράχο.

Ακολουθώντας την κυβερνητική γραμμή, στη λογική «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω», το Haber Global υποστήριξε πως στην Ψέριμο, που απέχει 8 χλμ από τα τουρκικά παράλια, το καθεστώς είναι «ασαφές» ωστόσο η Ελλάδα έχει εξοπλίσει το νησί.

Αναφέρει συγκεκριμένα το ρεπορτάζ : «Στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα ανοιχτά από την Αλικαρνασσό και έχει ασαφές καθεστώς κυριαρχίας, καταγράφηκαν βαριά όπλα της Ελλάδας. Στο νησί που παρά το ότι πρέπει να είναι αφοπλισμένο καταγράφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφίστηκε και η ελληνική σημαία. Σύμφωνα με απόστρατους αυτό είναι μία προβοκάτσια. Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς. Ένα εξ αυτών είναι η Ψέριμος πού είναι το κοντινότερο νησί προς την περιοχή Τουργκούτρεϊς του νόμου Αλικαρνασσού». (μετάφραση : tourkikanea.gr).