Τον αναζητούσε η Ολλανδία και συνελήφθη στη Ροδόπη

1755

Νομιμοποιούσε έσοδα από παράνομες δραστηριότητες – Στην Ξάνθη τον συνέλαβαν για διακίνηση μεταναστών – Εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση σε βάρος δράστη στην Ζάκυνθο.

Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης είχαν εκδώσει οι αρχές της Ολλανδίας σε βάρος ενός Έλληνα ο οποίος διώκεται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στην χώρα της τουλίπας, αλλά διέμενε σε έναν οικισμό της Ροδόπης.

Εκεί εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Σαπών, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες σε εκτέλεση του διωκτικού εγγράφου και τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, η οποία εξετάζει αν έχει διαπράξει αδικήματα και σε ελληνικό έδαφος, πριν δρομολογήσει την διαδικασία για την έκδοσή του.

Συλλήψεις σε Ξάνθη και Ζάκυνθο

Ένταλμα σύλληψης για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων αλλοδαπών από κερδοσκοπία, από κοινού και κατά συρροή, επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για άνθρωπο και απείθεια εκκρεμούσε σε βάρος ενός Έλληνα ο οποίος συνελήφθη στην Ξάνθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Στην Ζάκυνθο, αστυνομικοί της Ασφαλείας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών για διακεκριμένη κλοπή, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών και επτά μηνών. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, που διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Πηγή: in.gr