Πούλησαν «αόρατο» φορτηγό μέσω διαδικτυακής αγγελίας

1895

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλυφθεί κάποιο περιστατικό απάτης με «μαϊμού» αγγελίες, τόσο σε ιστοσελίδες αγοραπωλησιών όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Άλλη μια περίπτωση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας.

Το θύμα ήταν ένας κάτοικος της πόλης που εντόπισε τον περασμένο Ιούνιο στο facebook μια αγγελία για την πώληση ενός φορτηγού, επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν άγνωστο άνδρα που εμφανίστηκε ως πωλητής και, αφού συμφώνησαν στο αντίτιμο, εκείνος τον έπεισε να καταθέσει 300 ευρώ ως προκαταβολή σε τραπεζικό λογαριασμό. Μάλιστα, στη συνέχεια επιχείρησε να του αποσπάσει και άλλα χρήματα, αλλά το θύμα αντιλήφθηκε την κομπίνα και αρνήθηκε.

Φυσικά, δεν παρέλαβε ποτέ το επίμαχο φορτηγό και υπέβαλε καταγγελία. Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκε ως κάτοχος του λογαριασμού μια Ελληνίδα και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί και ο συνεργός της.

Πηγή: protothema.gr