Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Με έξι στεφάνια σκεπασμένο το μνήμα του στο Τατόι – Δείτε βίντεο

324

konstantinos-tafos

Από τα παιδιά και τη σύζυγό του τα έξι στεφάνια

Πλάνα από το μνήμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ο οποίος ετάφη δίπλα στους γονείς του στο Τατόι το απόγευμα της Δευτέρας (16/1) μετά την εξόδιο ακολουθία που εψάλη στη Μητρόπολη μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha.

Στο βίντεο φαίνεται ο τάφος του τέως βασιλιά να είναι σκεπασμένος με συνολικά έξι στεφάνια, τα πέντε από τα παιδιά του και το ένα από την σύζυγό του.

Δίπλα στο μνήμα, δε, είναι τοποθετημένα τα δεκάδες στεφάνια που έστειλαν βασιλικές οικογένειες και άλλοι φίλοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Η ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας-Μαρίας

Την ιστορία πίσω από το στεφάνι της συζύγου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποκάλυψε το protothema.gr.

Το στεφάνι ήταν φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ καθώς η οδηγία που δόθηκε ανέφερε «ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει “Η Αγαπημένη σου Αννα Μαρία”».

Τα συγκεκριμένα λουλούδια είχε η νυφική ανθοδέσμη που κρατούσε η Άννα Μαρία στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος την παντρεύτηκε στη Μητρόπολη Αθηνών.

Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης, καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.