Σέρβος φορτηγατζής μετέφερε 20 κιλά κάνναβης μέσω Έβρου

1896

Είχε κρύψει τα ναρκωτικά στο ρυμουλκούμενο του φορτηγού του.

Η απαγόρευση εισόδου μεταναστών από την Τουρκία μέσω Έβρου εξακολουθεί να τηρείται, όμως η διέλευση φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα επιτρέπεται. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ένας Σέρβος για να εισάγει στην Ελλάδα ένα μεγάλο φορτίο κάνναβης, κρυμμένο στο ρυμουλκούμενο του φορτηγού του!

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης αξιοποίησαν πληροφορίες για το ύποπτο περιεχόμενο του φορτηγού και οργάνωσαν επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας το εντόπισαν σταθμευμένο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο εκπαιδευμένος σκύλος που είχαν μαζί τους έκανε έρευνα στο ρυμουλκούμενο και δεν δυσκολεύτηκε να ανακαλύψει στον αποθηκευτικό χώρο του το παράνομο εμπόρευμα.

Στο εσωτερικό του, ξετρύπωσε τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 20 κιλών και 500 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν όπως και το φορτηγό, δύο κινητά και 1.500 ευρώ που είχε πάνω του ο Σέρβος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών στη χώρα με σκοπό την διακίνηση.

Πηγή: protothema.gr