Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στη Φλώρινα: Αναστατωμένοι οι κάτοικοι, έπεσαν σοβάδες από κτίρια σε αυτοκίνητα, έσπασαν τζαμαρίες

408

seismographos_art

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Βόρεια Μακεδονία  – Είναι καλό που έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία, λέει ο Άκης Τσελέντης – Οι ζημιές είναι κυρίως σε παλιά κτίρια

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στη Φλώρινα μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε  λίγο πριν τις 12 το βράδυ της Κυριακής, 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι της περιοχής  ταρακουνούθηκαν για αρκετά δευτερόλεπτα, με αποτέλεσμα να πεταχτούν έξω από τα σπίτια τους, ενώ  πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να κοιμηθούν στα αυτοκίνητά τους για περισσότερη ασφάλεια.

«Στην αρχή νιώσαμε τη βιβλιοθήκη που είναι πλάι στις σκάλες να κουνιέται ενώ στο δευτερόλεπτο έπεφταν τα βιβλία το ένα μετά το άλλο. Με το που το αντιλήφθηκαμε, βγήκαμε απευθείας έξω», σημειώνει στο Voria κάτοικος της Φλώρινα.

Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ένα τόξο από τη Λάρισα έως και σε γειτονικές χώρες, ενώ η περιοχή «χόρεψε» στους ρυθμούς των μετασεισμών με το ισχυρότερο να φτάνει τα 4,2 Ρίχτερ.

Τα σχολεία παραμένουν κλειστά σήμερα, ενώ από τον σεισμό προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.Συγκεκριμένα, έσπασαν τζαμαρίες σε καταστήματα και σπίτια, ωστόσο, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς πολιτών.

foto2
foto4
foto5
αμαχι2

Από τις συνεχείς δονήσεις έπεσαν αντικείμενα εντός σπιτιών ενώ αρκετοί σοβάδες αποκολλήθηκαν και έπεσαν σε αμάξια.

Η Αστυνομία, μάλιστα, έχει αποκλείσει κεντρικό σημείο της πόλης της Φλώρινας καθώς έπεσαν σοβάδες από το νεοκλασικό κτήριο όπου συστεγάζεται το Λαογραφικό Μουσείο της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας μαζί με γνωστό καφενείο – ουζερί.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα