Πέθανε ο Δημήτρης Τσοβόλας

521

tsovolas3

Ο πρώην υπουργός και δικηγόρος, έδινε μάχη στη ΜΕΘ παλεύοντας με τον καρκίνο – «Εφυγε ήρεμος όπως ήθελε» λέει ο γιος του – Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε – Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε υφυπουργός και στη συνέχεια υπουργός Οικονομικών στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου από το 1981 έως το 1989

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 80 ετών ο δικηγόρος και πρώην υπουργός, Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο Δημήτρης Τσοβόλας πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής, όντας διασωληνωμένος αφού έδινε σκληρή μάχη ενάντια στον καρκίνο. Η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Γεννήθηκε το 1942 στους Μελισσουργούς της Άρτας. Προερχόταν από φτωχή οικογένεια η οποία μάλιστα στα μετεμφυλιακά χρόνια αντιμετώπισε διώξεις λόγω της συμμετοχής της στην Εθνική Αντίσταση και στο ΕΑΜ επί Κατοχής. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ήταν συνήγορος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μετά το 2008. Η υπόθεση Γρηγορόπουλου έληξε με την ισόβια καταδίκη του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν παντρεμένος με την Κατερίνα Γιώτη και έχει δυο παιδιά.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα