Πάτρα: Μαθητές «βαποράκια» σπείρας ναρκωτικών σε σχολεία – 4 ανήλικοι μεταξύ των 12 συλληφθέντων

111

peripoliko_mera_artΣε έφοδο στο σχολικό συγκρότημα βρέθηκαν οι κρύπτες που τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως «καβάντζες» για τα ναρκωτικά

Τέσσερις ανήλικοι μαθητές είναι μεταξύ των μελών της οργανωμένης σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά όλων των ειδών στα σχολεία της Πάτρας και εξαρθρώθηκε με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 11 Έλληνες και ένας Αλβανός.

Οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για την δράση της σπείρας, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ως «βαποράκια» τους ανήλικους και τους ανάγκαζαν να πωλούν ναρκωτικά σε συμμαθητές τους. Την Παρασκευή, όταν έκλεισαν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, έκαναν έφοδο σε σχολικό συγκρότημα κοντά στην πλατεία Μαρούδα και ανακάλυψαν τις κρύπτες που χρησιμοποιούνταν ως «καβάντζες» για τα ναρκωτικά.

Στο λούκι μιας κεραμοσκεπής του σχολείου βρήκαν ναρκωτικά και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε ένα ρολόι της ΔΕΗ ήταν κρυμμένες ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης και ecstasy. Ακολούθησαν οι συλλήψεις των 12 εμπλεκόμενων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και έξι γονέων των ανηλίκων που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.