Παρατείνεται η θητεία του Πόουλ Τόμσεν στο ΔΝΤ λόγω κορωνοϊού

της Άννας Καραπέτσα

620

Η νέα τάξη πραγμάτων μετά τον κορωνοϊό αιχμαλοτίζει τον “Τροϊκανό” στο ΔΝΤ.

Παρόλο που η ηγεσία του ΔΝΤ είχε ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου ανακοινώσει τη συνταξιοδότηση του Πόουλ Τόμσεν στα τέλη Ιουλίου και την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, η απόφαση αυτή αναβάλλεται επ’ αόριστον αφού τροχοπέδη αποτέλεσαν οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοιού.

Επειδή οι συνθήκες μετά και την άρση των μέτρων κάθε άλλο παρά ευνοικές μπορούν να χαρακτηριστούν η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα απήυθυνε έκκλησηαπό στον Πόουλ Τόμσεν, αλλά και στον Μαχμούντ Πραντάν, τον αναπληρωτή διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, να μην εγκαταλείψουν τις θέσεις τους έως το τέλος του έτους.

Αντίστοιχα, μετατίθεται και ο χρόνος που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα διαδεχθούν τους Τόμσεν και Πραντάν στο Ευρωπαϊκό Τμήμα του ΔΝΤ.

Αυτό που θεωρείται πολύ πιθανό στους κύκλους του ΔΝΤ είναι Η θέση να καταληφθεί από γυναίκα. Ήδη ακούγονται τα ονόματα συγκεκριμένων υποψηφίων, μεταξύ των οποίων εκείνο της πρώην επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα, Ντέλιας Βελκουλέσκου, αλλά και της οικονομολόγου από την Βουλγαρία Ίβα Πέτροβα, στελέχους με 16 χρόνια εργασίας στο ΔΝΤ, η οποία είχε μεταξύ άλλων ενδελεχή ενασχόληση με το ελληνικό πρόγραμμα.

Από ότι φαίνεται το θέμα της τοποθέτησης αργεί διότι ακόμη ισχύει η εξ αποστάσεως εργασία στο ΔΝΤ και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβει κάποιος καθήκοντα διεύθυνσης χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φυσικής παρουσίας και εκ του σύνεγγυς συντονισμού.

Πληροφορίες : briefingnews.gr