Ο Πούτιν χρησιμοποιεί ένα ανήθικο σχέδιο Β’ στην Ουκρανία, δηλώνουν ειδικοί στη Μεγάλη Εικόνα

247

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το ανήθικο σχέδιο Πούτιν

Στην «ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» μίλησε ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Παναγιώτης Ιωακειμίδης, δίνοντας τη δική του ανάλυση για τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο υποναύαρχος α.ε Στέλιος Φενέκος καταθέτοντας την εκτίμηση του για τα στρατιωτικά τεκταινόμενα της Ρωσίας. Ο κ. Ιωακειμίδης εκτιμά ότι ο Πούτιν έχει περάσει στο “σχέδιο Β” της στρατιωτικής εισβολής, το οποίο χαρακτηρίζει απάνθρωπο και ανήθικο.

Πιο συγκεκριμένα, είπε:

Παναγιώτης Ιωακειμίδης : «Το πρώτο στρατηγικό σχέδιο του Πούτιν απέτυχε παταγωδώς. Έχουμε μπει στο σχέδιο Β του προέδρου Πούτιν. Καθώς δεν μπορεί να πετύχει μια καθαρή και θεαματική στρατιωτική νίκη, οι στρατιωτικές δυνάμεις έχουν κολλήσει ουσιαστικά στην Ουκρανία, το σχέδιο Β είναι εξαιρετικά απάνθρωπο ανήθικο».

Στέλιος Φενέκος: «Υπάρχει ζήτημα στον τρόπο αναπλήρωσης των απωλειών. Δεν είναι οι απώλειες όσον αφορά το υλικό, είναι οι απώλειες και σε ζωές. Είναι δύσκολο να διαχειριστεί ο Πούτιν το ζήτημα των απωλειών. Όχι μόνο ηθικά, επικοινωνιακά, αλλά και επιχειρησιακά. Όλοι αυτοί οι οποίοι χάνονται στις μάχες, πρέπει να αναπληρωθούν με κάποιους άλλους. Είναι αναγκαίες οι δυνάμεις».
«Τα χημικά όπλα, επί της ουσίας στο πεδίο των επιχειρήσεων, δεν έχουν μεγάλα αποτελέσματα σε τακτικούς στρατούς. Χρησιμοποιούνται ή σε ανταρτοπολέμους ή σε άτακτες δυνάμεις, ή σε πληθυσμό ή προβοκατόρικα. Κατά την άποψη μου, δεν βλέπω κάποιον ουσιαστικό λόγο να χρησιμοποιήσει αυτήν την στιγμή ο Πούτιν χημικά. Όσον αφορά τα πυρηνικά, τα πυρηνικά έχουν ένα μεγάλο ζήτημα. Ακόμα και τα τακτικά. Ότι απαγορεύουν την χρήση του χώρου, όχι μόνο στον αντίπαλο αλλά και στη δική σου πλευρά».