Δίκη για το Μάτι: Ποινική δίωξη σε βάρος του Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, ζήτησε συνήγορος της πολιτικής αγωγής

88

nikos-toskasΣε σχετική ανακοίνωσή του ο συνήγορος αναφέρει πως υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς είπε ψέματα σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του

Αίτημα ώστε τα πρακτικά της δίκης για το Μάτι να διαβαστούν στην εισαγγελία και να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Νικόλαου Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, υπέβαλε σήμερα στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, συνήγορος παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας της πολυεγκαυματία Ιωάννας Γατοπούλου.

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή του ο εν λόγω συνήγορος αναφέρει πως «υπέβαλε αίτημα ενώπιον του Δικαστηρίου ώστε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης κατ’ άρθρο 39 ΚΠΔ» και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον κ. Τόσκα για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, καθώς είπε ψέματα σε δύο σημεία κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη.

Ο συνήγορος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρώτον, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και δεύτερον ο κ. Τόσκας κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOROIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε».