Νόβακ Τζόκοβιτς: «Τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο άνθρωπος;» – Ο Αυστραλός δικαστής υπέρ του τενίστα

530

novak_djokovic_australiaopen_art

Εκδικάζεται η έφεση που άσκησε ο Νο 1 τενίστας στον κόσμο κατά της ακύρωσης της βίζας του από τις αυστραλιανές αρχές – Ενδείξεις από τον δικαστή ότι συντάσσεται με το γενικό επιχείρημα των συνηγόρων του Τζόκοβιτς – H ετυμηγορία αναμένεται να εκδοθεί αργότερα μέσα στην ημέρα

Ενδείξεις -αλλά επ’ ουδενί αποδείξεις- ότι κλίνει υπέρ του Νόβακ Τζόκοβιτς έδωσε σαφώς ο ο δικαστής Άντονι Κέλι στη Μελβούρνη, ο οποίος καλείται να αποφασίσει εάν ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο δικαιούται ή όχι να αγωνιστεί στο επικείμενο Australian Open. Σε μια παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων εκ μέρους των διαδίκων, στην αρχή της διαδικασίας όπου εξετάζεται η έφεση την οποίαν έχει ασκήσει ο Τζόκοβιτς κατά της ακύρωσης της βίζας του από τις αυστραλιανές αρχές, ο Κέλι ανέφερε με έμφαση: «Το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;» εννοώντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως είπε ο δικαστής Κέλι «εδώ έχουμε έναν καθηγητή και έναν ιατρό περιωπής οι οποίοι συνέταξαν και έθεσαν υπόψιν του αιτουμένου την είσοδο στην Αυστραλία βάσει μιας ιατρικής εξαίρεσης. Τώρα, κατόπιν αυτής της ιατρικής εξαιρέσεως και του σκεπτικού με το οποίο χορηγήθηκε, δόθηκε επιπλέον εξαίρεση από ένα συμβούλιο ανεξάρτητων ειδικών που συνέστησε η Κυβέρνηση της Πολιτείας Βικτόρια. Και αυτό το έγγραφο είχε στα χέρια του ο διενεργήσας τον έλεγχο. Οπότε, το ζήτημα που με ενοχλεί, είναι το τι άλλο θα μπορούσε να έχει κάνει ο συγκεκριμένος άνθρωπος;»

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα