Νομική ντρίμπλα Γεωργούλη: Ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές αρχές – Γιατί καθυστερεί η άρση ασυλίας

220

Νομική ντρίμπλα Γεωργούλη: Ζήτησε ακρόαση από τις βελγικές αρχές – Γιατί καθυστερεί η άρση ασυλίας

Το επικοινωνιακό τρικ του Αλέξη Γεωργούλη για να δείξει ότι θέλει να συνεργαστεί με τις βελγικές Αρχές, μετά την καταγγελία σε βάρος του.

Σάλο έχει προκαλέσει η καταγγελία για βιασμό και σωματική βία κατά του Αλέξη Γεωργούλη, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ακόμα τρεις καταγγελίες σε βάρος του ευρωβουλευτή, που είναι στα σκαριά.

Σύμφωνα με το Star, o Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να έχει ζητήσει ακρόαση από τις βελγικές Αρχές, πριν αρθεί η ασυλία του. Αυτό εκτιμάται ότι είναι περισσότερο επικοινωνιακό τρικ, ότι δείχνει πως θέλει να συνεργαστεί και στέλνει το μήνυμα ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται».

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί, όπως φάνηκε και στην υπόθεση του Qatargate, με τον Ταραμπέλα να ζητά επανειλημμένα ακρόαση αλλά το αίτημά του να μην γίνεται δεκτό.

Γιατί καθυστερεί η άρση της ασυλίας και πότε θα φτάσει η υπόθεση στη βελγική δικαιοσύνη

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη φαίνεται ότι θα πάρει χρόνο καθώς στην ατζέντα της JURI την επόμενη εβδομάδα δεν συμπεριλαμβάνεται η υπόθεση Γεωργούλη και η επόμενη συνεδρίαση είναι στις 30 Μαΐου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση ειδικά για την καταγγελία σε βάρος του.

Το αίτημα των βέλγικων αρχών που έλαβε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα πρέπει να παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του κοινοβουλίου, η οποία είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει την επομένη εβδομάδα, 24 και 25 Απριλίου.

Σήμερα ωστόσο έγινε γνωστό, ότι το ζήτημα της άρσης ασυλίας του κ. Γεωργούλη, δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα. Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει μια συνεδρίαση προκειμένου να οριστούν οι συντονιστές για το συγκεκριμένο φάκελο και σε μεταγενέστερο στάδιο θα κληθεί ο κ. Γεωργούλης να μιλήσει στην αρμόδια επιτροπή αλλά και να γίνει η ψηφοφορία για την άρση ή μη της ασυλίας.

Τα μέλη της επιτροπής θα πρέπει να δώσουν τη γνώμη τους. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι στις 30 Μαΐου, όμως δεν πρέπει να αποκλείεται έκτακτη συνεδρίαση αν αυτό ζητηθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Μετά θα πρέπει να συγκληθεί η Ολομέλεια αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα μπει στην ατζέντα η υπόθεση Γεωργούλη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λυθούν τα χέρια της εισαγγελέως και το θέμα θα πάρει τη δικαστική οδό.

Τα σενάρια για επίκληση πολιτικής δίωξης

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Αλέξης Γεωργούλης επισείουν ποινή  κάθειρξης 10 ετών στο Βέλγιο καθώς πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα.

Δεν αποκλείεται οι δικηγόροι του να προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα του πολιτικού δόλου, της σκοπιμότητας δηλαδή, προκειμένου να μην αρθεί η ασυλία. Αν δεν τα καταφέρουν όμως η διαδικασία θα περάσει στη βελγική δικαιοσύνη, θα συγκληθεί προδικαστικό συμβούλιο και εκεί θα κληθεί ο ευρωβουλευτής.

Έρχονται τρεις νέες καταγγελίες σε βάρος του Γεωργούλη;

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αναφορές για κακοποιητική συμπεριφορά του ευρωβουλευτή –ανεξάρτητου πλέον-, Αλέξη Γεωργούλη, μετά την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία σε βάρος του.

Η καταγγελία της κυρίας Χρονοπούλου, που έγινε στις βελγικές Αρχές πριν από τρία χρόνια, άνοιξε, όπως φαίνεται, τον ασκό του Αιόλου για τον Αλέξη Γεωργούλη.

Και οι τρεις νέες καταγγελίες αφορούν, σύμφωνα με το Mega, σε εργαζόμενους στο γραφείο του –τότε ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Αλέξη Γεωργούλη ήδη από τους πρώτους μήνες του στις Βρυξέλλες.