Μητσοτάκης: “Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα”

68

Τη θέση ότι χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα και υποστηρίζει τους στόχους που έχουμε θέσει εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, στην οποία κάθε άλλο παρά εύκολη αποδεικνύεται η συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Συζητήσεις με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Βελγίου για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Χρειαζόμαστε έναν προϋπολογισμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματα των χωρών της ΕΕ και υποστηρίζει τους φιλόδοξους στόχους που έχουμε θέσει για το μέλλον και την ευημερία των πολιτών μας».


Ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, καθώς αναμένεται η επανέναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

«Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνεδριάσει εκ νέου περίπου στις 4 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας)» έγραψε νωρίτερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός συμμετείχε στην εξαμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, της Ιταλίας Τζιουζέπε Κόντε και της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

Προηγήθηκε το πρωί η συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση των κρατών της ομάδας των Φίλων της Συνοχής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της ολομέλειας της έκτακτης συνόδου κορυφής διεκόπησαν το βράδυ της Πέμπτης, προκειμένου να ξεκινήσει ένας μαραθώνιος επαφών του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της ΕΕ.