Παγκόσμια συμπαράσταση στον 9χρονο θύμα μπούλινγκ στην Αυστραλία

229

Τεράστιο κύμα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες ένα 9χρονο αγόρι από την Αυστραλία, που βιώνει ακραίο μπούλινγκ λόγω του νανισμού από τον οποίο πάσχει.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε η μητέρα του στο Facebook με τον Κουάντιν Μπέιλς να ξεσπάει σε λυγμούς και να δηλώνει πως θέλει να πεθάνει ήταν αρκετό για να ακουστεί επιτέλους το δράμα που βιώνει καθημερινά στο σχολείο.

«Έχω έναν γιο, ο οποίος σχεδόν καθημερινά θέλει να αυτοκτονήσει», ακούγεται η μητέρα να λέει στο βίντεο και να τονίζει ότι αυτές είναι οι συνέπειες του μπούλινγκ.

Ακόμα πιο μεγάλη γροθιά στο στομάχι είναι όμως τα λόγια του ίδιου του παιδιού που μεταξύ άλλων λέει: «δώστε μου ένα σχοινί», «θέλω να πεθάνω», «θέλω να αυτοκτονήσω».

Το βίντεο που ανέβασε η μητέρα του πριν από λίγες ημέρες, μόλις τον παρέλαβε από το σχολείο, μετράει ήδη πάνω από 19 εκατομμύρια προβολές.

Ανάμεσα σε αυτούς που το είδαν και συγκινήθηκαν ήταν και ο Αυστραλός ηθοποιός Χιου Τζάκμαν, που δημοσίευσε στο Twitter ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Κουάντιν.


«Κουάντιν είσαι πιο δυνατός απ΄ό,τι νομίζεις, φίλε. Και ό,τι και να γίνει εγώ είμαι φίλος σου», λέει ο Τζάκμαν στο βίντεο. Ο ηθοποιός στέλνει επίσης μήνυμα και σε όσους κάνουν μπούλινγκ στον 9χρονο, λέγοντας ότι «η ζωή είναι αρκετά δύσκολη» χωρίς ανθρώπους που προσπαθούν να πληγώνουν τους άλλους. «Οπότε, ο καθένας να είναι ευγενικός με τους άλλους. Το μπούλινγκ δεν είναι OK».

Την ίδια ώρα πολύς κόσμος συγκεντρώνει χρήματα για ένα ταξίδι του Κουάντιν στη Ντίσνεϊλαντ.

Τη σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε ο Αμερικανός κωμικός Μπραντ Γουίλιαμς και ήδη έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 150.000 δολάρια για να μπορέσει να επισκεφθεί ο μικρός την Ντίσνεϊλαντ.

«Δεν είναι μόνο για τον Κουάντιν, είναι για όλους όσοι έχουν υποστεί μπούλινγκ στη ζωή τους και τους έχουν πει ότι δεν είναι αρκετά καλοί», έγραψε ο Γουίλιαμς σε αυτήν την σελίδα.

Ο ηθοποιός είπε μάλιστα ότι τα χρήματα που θα περισσέψουν από το ταξίδι θα διατεθούν σε οργανώσεις κατά του μπούλινγκ.