Μετά από 17 ώρες απεγκλωβίστηκαν οι Θεσσαλονικείς που είχαν «κολλήσει» εν μέσω χιονοθύελλας στον δρόμο για Βιέννη

578

MixCollage-24-Dec-2023-04-47-AM-1377

Περίπου 100 χιλιόμετρα έξω από την Πράγα αποκλείστηκαν οι Έλληνες ταξιδιώτες πηγαίνοντας από την Τσεχία στην Αυστρία

Τεράστια ταλαιπωρία βίωσαν 100 Θεσσαλονικείς, που ταξίδευαν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, καθώς παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 17 ώρες μέσα σε λεωφορείο εν μέσω χιονοθυελλας στο δρόμο που οδηγεί από την Πράγα στη Βιέννη.

Το ταξίδι τους, που μετατράπηκε σε Γολγοθά, ξεκίνησε χθες το πρωί αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία ταξιδιωτικού πρακτορείου με προορισμό τη Βιέννη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στον προορισμο τους.

Η σφοδρή χιονοθύελλα είχε παραλύσει το εθνικό δίκτυο της χώρας, με αποτέλεσμα οι 100 Έλληνες επιβάτες να παραμείνουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 17 ώρες, χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη. Ανάμεσά τους ήταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά, αλλά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Τελικά, μετά από 17 ώρες και με την συνδρομή της ελληνικής πρεσβείας, εκχιονιστικό έφτασε στα ακινητοποιημένα πούλμαν, άνοιξε τον δρόμο και οι εκδρομείς έφτασαν εξουθενωμένοι στον προορισμό τους.