Μαρία Κορινθίου: Απαντά με το post της στο “μισογυνισμό και την ανθρωποφαγία” που δέχεται

της Μαριάννας Μανωλοπούλου

345

Μαρία Κορινθίου: Απαντά για τον σάλο με τη φωτογραφία με την Παναγία

Η Μαρία Κορινθίου για ακόμη μια φορά αποτέλεσε το στόχαστρο αρκετών σχετικά με φωτογραφία που δημοσίευσε στο προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram.

H αγαπημένη ηθοποιός από την στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την υποκριτική έχει δεχθεί αμέτρητες “επιθέσεις” όσον αφορά το ταλέντο, την εμφάνιση της και με λίγα λόγια  όπως τονίζει η ίδια…οτιδήποτε και αν κάνει.

Η Μαρία Κορινθίου αποφάσισε να απαντήσει σε όλη αυτή την επίθεση που της έχει ασκηθεί επανειλημμένα αλλά κυρίως με αφορμή την φωτογραφία που ανέβασε στο λογαριασμό της δίπλα στη μορφή της καθολικής εικόνας της Παναγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταλαντούχα ηθοποιός κοινοποίησε στις ιστορίες της μερικά από τα αρνητικά σχόλια που έλαβε.

Η κα Κορινθίου ως μια γυναίκα που μάχεται, σέβεται, υπερασπίζεται τον εαυτό της και  γνωρίζει τα δικαιώματα της όπως μας έχει συνηθίσει από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις της, σχολιάζει την εποχή του #metoo και απαντά στην υποτιθέμενη αλληλεγγύη, που καιρό βροντοφωνάζει ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι υποκριτικό.

“Σε ένα κόσμο, σε μια περίοδο μεγάλης παγκόσμιας κρίσης για την ανθρωπότητα και βλέποντας την ψυχική κατάσταση όλων να κλονίζεται, σε μία περίοδο που όλοι έχουμε ανάγκη την αλληλεγγύη και την αγάπη, έρχεται μία φωτογραφία , άνευ σημασίας να «συνταράξει» την κοινή γνώμη. Ακούγεται τραβηγμένο; Ναι είναι, αλλά αν «κοιτάξεις» στο βάθος του, είναι δυστυχώς, η λυπηρή αλήθεια.
Σε αυτό το σημείο να επισημάνω ότι δεν είναι αγιογραφία( δεν είναι διαβασμένη), δεν βρίσκεται σε ιερό, είναι η μορφή της καθολικής εικόνας της παναγίας(δεν κρατάει το βρέφος, δεν υπάρχουν σταυροί, στην καθολική εκκλησία δεν υπάρχουν επίσης, εικόνες αλλά αγάλματα)αλλά στον υπέροχο χώρο του @noah.athens.

Σε μια εποχή του #metoo , της υποτιθέμενης αλληλεγγύης, που καιρό βροντοφωνάζω ότι το μεγαλύτερο κομμάτι του είναι υποκριτικό, έρχεται να με επιβεβαιώσει αυτή η φωτογραφία και την έκταση που πήρε, με μισογυνισμό και ανθρωποφαγία, όχι μόνο από θρησκευτικά ανίδεους αλλά και μέσα δημοσιογραφικά και κοινωνικής ενημέρωσης, εκμεταλλευόμενοι το «ανοιχτό μέτωπο», σιγοντάρουν στο παραλήρημα αυτό, με «επικίνδυνους» χαρακτηρισμούς και συμπεριφορές.
Λυπηρό, απογοητευτικό, να γνωρίζεις και να ζεις μία ανέλπιστη επίθεση προσβάλλοντας σε, απογυμνώνοντας σε, αντιμέτωπη στην κρίση του κάθε κριτή, επιτηδευμένου ή όχι, με την δικαιολογία είσαι δημόσιο πρόσωπο και θα πρέπει να δέχεσαι τα σχόλια και την κριτική. Σας πληροφορώ λοιπόν, σε όλους εσάς τους «καλοπροαίρετους», ευσεβής συνανθρώπους και «ενημερωμένους», ότι δεν είναι εντάξει, αυτού του είδους κριτική, σχόλια, επίθεση, απαράδεκτη συμπεριφορά σε κανέναν είτε δημόσιο πρόσωπο είτε όχι. Δυστυχώς, έχουμε μπερδέψει το να εκφέρουμε την γνώμη μας, με το να πετάμε χολή, κακιά, μισογυνισμό(γιατί κοιτάει έτσι; γιατί έχει μεγάλο στήθος; γιατί φαίνεται το δέρμα; γιατί είναι βαμμένη; Τι θέλει να μας πει; Πάλι θέλει να προκαλέσει; Δε βαρέθηκε;)” έγραψε στη λεζάντα η κα Κορινθίου κλείνοντας για άλλη  μια φορά τα στόματα των ανθρώπων που την σχολιάζουν αρνητικά για τη δημοσίευση της και όχι μόνο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δείτε εδώ τη δημοσίευση: 

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@mariakorinthiou)

 

Πηγή πληροφοριών: instagram.com