Μάνδρα: Δεν είχε προβλήματα, δεν δεχόταν απειλές, λέει ο γαμπρός του επιχειρηματία Γιαλιά που εκτελέστηκε

100

Γαμπρός Χ.Γιαλιά: «Δεν δεχόταν απειλές από κάποιον ούτε κόντρες είχε –  Μόνος του κυκλοφορούσε» – Pronews.gr

Όπως είπε στο protothema.gr, ο επιχειρηματίας κυκλοφορούσε με συνοδεία μόνο όταν πήγαινε σε επαγγελματικό ραντεβού ή ήθελε να εισπράξει χρήματα από τις δουλειές του

Την ώρα που οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών «χτενίζουν» το σημείο της εκτέλεσης του επιχειρηματία, Χρήστου Γιαλιά, καθώς και την ευρύτερη περιοχή της Αγίας Αικατερίνης, στην Μάνδρα, προκειμένου να εξακριβώσουν πως οι δράστες έστησαν τη φονική ενέδρα στο θύμα τους σε σοκ βρίσκονται οι συγγενείς του 59χρονου αδυνατώντας να εξηγήσουν ποιοι τον ήθελαν νεκρό.

Μίλωντας στο protothema.gr ο γαμπρός του θύματος εξηγεί πως ο Χρήστος Γιαλιάς κυκλοφορούσε συνοδευόμενος από άτομα της προσωπικής του ασφάλειας μόνο όταν πήγαινε σε επαγγελματικό ραντεβού ή ήθελε να εισπράξει χρήματα από τις δουλειές του.

Παράλληλα, ο ίδιος λέει ότι ο 59χρονος δεν είχε αναφέρει στους συγγενείς του αν δέχεται απειλές από κάποιον.

«Μια χαρά ήταν όλα. Δεν είχε προβλήματα καθόλου. Δεν δεχόταν απειλές από κάποιον ούτε κόντρες είχε με κανέναν. Ίσα ίσα οι δουλειές πήγαιναν και πολύ καλά. Για αυτό δεν είχε και συνοδεία και τέτοια πράγματα. Μόνος του κυκλοφορούσε. Είχε συνοδεία μόνο όταν ήταν να πάνε κάπου να πάρουν λεφτά, να πληρώσουν τον κόσμο και τα λοιπά.

Ή όταν πήγαινε στην τράπεζα. Σαν απλός πολίτης κυκλοφορούσε, όπως όλοι μας.

Μάλιστα, προχθές τον είχε πάρει η πεθερά μου να τον ρωτήσει αν χιόνισε και της είπε ‘όλα καλά μάνα, μια χαρά όλα’. Εργασιομανής ήταν, μια χαρά άνθρωπος, δεν είχε αντιπάθειες», τονίζει ο σύζυγος της αδελφής του θύματος.

 

Σοκαρισμένη η οικιακή βοηθός του Γιαλιά μετά την εκτέλεσή του

Ο 59χρονος χθες το απόγευμα έφυγε από το σπίτι του χωρίς να συνοδεύεται από τα άτομα της προσωπικής του ασφαλείας, όπως συνήθως, κάτι που οι εκτελεστές ενδεχομένως να γνώριζαν και βρήκαν την ευκαιρία να χτυπήσουν.

Όπως λέει η κοπέλα που εργάζεται στη βίλα του θύματος, ο Χρήστος Γιαλιάς κυκλοφορούσε πάντα με τους σωματοφύλακές του ένω η ίδια έμαθε για τη δολοφονία του εργοδότη της μόλις είδε καμένο το λευκό αυτοκίνητό του.

«Είμαι σοκαρισμένη. Είχα ρεπό χθες, ήρθα σήμερα στη δουλειά μου και είδα μπροστά μου τα καμένα εξαρτήματα από το αυτοκίνητο του αφεντικού μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πάντα είχε μαζί του ασφάλεια. Λυπάμαι πολύ. Προσπαθώ εδώ και πόση ώρα να καταφέρω να μπω στο σπίτι καθώς υπάρχει ισχυρή ασφάλεια», εξηγεί η οικιακή βοηθός.

 

Μαρτυρία για τη δολοφονία του Γιαλιά στην Μάνδρα

Όπως ανέφερε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, ο οποίος χθες το απόγευμα άκουσε τους πυροβολισμούς, ένα «ύποπτο», μαύρο ΙΧ πέρασε με μεγάλη ταχύτητα κοντά από το σημείο της εκτέλεσης.

«Ένα μαύρο αυτοκίνητο, μπήκε μέσα στο στενό το δικό μας. Κάποια στιγμή, πριν γίνει η δολοφονία. Δίχως να κορνάρει, έφυγε αστραπιαία», λέει ο αυτήκοος μάρτυρας και περιγράφει τα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν μετά τον πρώτο πυροβολισμό.

«Εγώ δούλευα και ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στους 15. Τέσσερις, μετά από δέκα δευτερόλεπτα περίπου, 2-3 πιστολιές, ‘μπαμ-μπαμ-μπαμ’. Από ο, τι αποδείχθηκε ήταν η χαριστική βολή. Την Πυροσβεστική άκουσα και ανέβηκα πάνω στο ελενίτ και είδα φλόγα. Λέω ‘κάτι έγινε σοβαρό».

Παράλληλα, ο ίδιος τονίζει πως το θύμα κυκλοφορούσε συνήθως με άτομα της προσωπικής του ασφάλειας τα οποία, ωστόσο, χθες δεν τον συνόδευαν στη μοιραία διαδρομή.

«Το θύμα συνήθως πέρναγε με το αμάξι κοντά σε εμένα, πάνω-κάτω. Είχε σωματοφύλακα, την ημέρα εκείνη όμως δεν ήταν ο σωματοφύλακας. Το οποίο το γνωρίζω αλλά δεν ξέρω γιατί», εξηγεί.