Λήμνος: Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

194

Μυρινα-κακοκαιρια-1024x576Από τους θυελλώδεις νοτιάδες προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε στύλους, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού να μην ηλεκτροδοτούνται

Η σφοδρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους θυελλώσεις νότιους ανέμους που πνέουν από χθες Κυριακή στη Λήμνο προκάλεσε προβλήματα στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται κυρίως στην ηλεκτροδότηση μιας και από τους θυελλώδεις νοτιάδες προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε στύλους, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού να μην ηλεκτροδοτούνται.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για περιοχές της Μύρινας, της Ατσικής, η περιοχή του Αεροδρομίου, του Κάσπακα, σε Άγιο Δημήτριο, Σαρδές, Κορνό, Δάφνη και Κατάλακκο. Δύο οχήματα καταπλακώθηκαν από πτώση τοιχίο του γηπέδου Ατσικής, προβλήματα και στη γέφυρα Ραγκαβά στον Κάσπακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Το Γυμνάσιο Μύρινας έκλεισε με εντολή Δημάρχου και απομακρύνθηκαν οι μαθητές από το σχολείο, καθώς νερά μπήκαν στις τάξεις αλλά και λόγω των προκάτ αιθουσών που κρίθηκαν επισφαλείς.

Η Δήμαρχος Λήμνου μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι «από τις 6 το πρωί που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το ύψος της βροχής έφτασε τους 150 τόνους ανά στρέμμα. Τα συνεργεία βρίσκονται από νωρίς στο δρόμο, τα φαινόμενα είναι ακραία και συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα». Στις περιοχές που έχουν πληγεί βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Έπαρχος Λήμνου Απόστολος Κουτσογιάννης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν πτώσεις δέντρων, καθώς επίσης και για παρουσία φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

«Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά στη γέφυρα Ραγκαβά, η οποία είναι κλειστή στην κυκλοφορία και απευθύνουμε έκκληση να μην προσεγγίσει κανείς το εν λόγω σημείο. Επίσης, οι οδηγοί καλούνται να μην κινούνται σε περιοχές με χειμάρρους και ιρλανδικές γέφυρες.

Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τη ΔΕΗ και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι, κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης της Σχολικής Μονάδας και σε συναπόφαση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τιμ. Θεοφανέλλη και κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Γυμνάσιο Μύρινας θα είναι κλειστό σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε φωτογραφίες:

 

λημνος-κακοκαιρια-576x1024
Λημνος-κακοκαιρια-γεφυρα-1024x576
Μυρινα-κακοκαιρια-1024x576