Lil Nas X: Χαμός με το βίντεο κλιπ με το lap dance στον Σατανά και τη φράση από τον Πλάτωνα!

172

lil

Το βίντεο κλιπ του νεαρού ράπερ με τον έντονο συμβολισμό, και η κυκλοφορία των «διαβολικών» sneaker με… ανθρώπινο αίμα έχουν προκαλέσει σάλο στα social media – Τι σημαίνει η φράση από το «Συμπόσιο» που εμφανίζεται στο βίντεο

Είναι μόλις 21 ετών και έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να κάνει όλα τα διεθνή ΜΜΕ να μιλούν γι’ αυτόν. Ο νεαρός queer ράπερ Lil Nas X (πραγματικό όνομα Μοντέρο Λαμάρ Χιλ) κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βίντεο κλιπ που έχει προκαλέσει σάλο με τις αναφορές του στον χριστιανισμό, τον διάβολο και την ομοφυλοφιλία, ενώ συνέβαλε και στη δημιουργίας μιας… «σατανικής εκδοχής» των παπουτσιών Air Max 97 της Nike, από την οποία φυσικά ο «γίγαντας» αθλητικών ειδών έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις.

Σύμφωνα με την New York Post, το βίντεο κλιπ για το νέο single του μουσικού, που είναι γεμάτο με εικόνες και συμβολισμούς γύρω από τον χριστιανισμό, την κόλαση και τη στάση της θρησκείας απέναντι στους γκέι, έχει προκαλέσει ανησυχία στους συντηρητικούς γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους να απολαμβάνουν τη μουσική του νεαρού ράπερ.

Το βίντεο κλιπ πραγματικά αποκαλύπτει μια… τελείως διαφορετική πλευρά του Lil Nas X, που άρχισε να γίνεται γνωστός από τα τέλη του 2018, με το country rap single «Old Town Road». Οι σκηνές που «ντύνουν» το τραγούδι «Montero (Call Me By Your Name)» δείχνουν τον 21χρονο να βρίσκεται αρχικά σε έναν κήπο που θυμίζει Εδέμ. Στη συνέχεια εμφανίζεται να… φιλιέται με το φίδι, να δικάζεται καινα κατεβαίνει μέσω ενός στύλου για στρίπερ στην κόλαση, όπου προσφέρει στον Σατανά ένα άκρως αισθησιακό lap dance!

Λίγο πριν την «πτώση» και ενώ ερωτοτροπεί με το ανθρωπόμορφο ερπετό, βλέπουμε ένα κοντινό πλάνο σε ένα δέντρο (της γνώσης του καλού και του κακού ίσως;) όπου είναι σκαλισμένη η αρχαία ελληνική φράση «ἐπειδὴ οὖν ἡ φύσις δίχα ἐτμήθη, ποθοῦν ἕκαστον τὸ ἥμισυ» (επειδή η φύση χωρίστηκε τα δυο, αναζητεί το κάθε κομμάτι το άλλο του μισό).

imisi_greek_nas

Πρόκειται για μια φράση από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα που αναφέρεται σε μια εξήγηση του έρωτα την οποία περιγράφει ο Αριστοφάνης. Σύμφωνα με αυτήν, το συγκεκριμένο συναίσθημα πηγάζει από το γεγονός ότι κάποτε οι άνθρωποι είχαν δίπλα σώματα με δυο πρόσωπα και αντί για δυο φύλα υπήρχαν τρία: οι άντρες, οι γυναίκες και το ανδρόγυνο, όπου είχαν σώμα άντρα αλλά και γυναίκας. Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μεγάλη δύναμη και ο Δίας, θέλοντας να την καταπνίξει, αποφάσισε να τους τεμαχίσει στα δυο, με αποτέλεσμα να διαχωριστούν τα δυο σώματα. Από τότε όλοι οι άνθρωποι ψάχνουν το άλλο τους μισό: Οι άντρες όπου διαχωρίστηκαν από έναν άλλο άντρα είναι οι ομοφυλόφιλοι, οι γυναίκες που διαχωρίστηκαν από γυναίκες είναι οι λεσβίες και οι ετεροφυλόφιλοι είναι αποτέλεσμα του τεμαχισμού των «ανδρόγυνων».

lill

Σύμφωνα με τη New York Post, το κλιπ κυκλοφόρησε την ίδια περίοδο με τη δημοσιεύση μιας ανοιχτής επιστολής του Lil Nas X που απευθύνεται προς τον 14χρονο εαυτό του. «Έγραψα ένα κομμάτι με το όνομά σου μέσα σ’ αυτό. Ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μην κάνουμε ποτέ δημόσιο coming out, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να μη γίνουμε ποτέ “αυτό” το είδος γκέι ανθρώπου, ξέρω ότι υποσχεθήκαμε να πεθάνουμε με το μυστικό, αλλά αυτό θα ανοίξει δρόμους και για άλλα queer άτομα που θέλουν απλά να υπάρξουν», αναφέρει στο γράμμα ο ράπερ. Στην επιστολή, ο μουσικός στέλνει ένα μήνυμα σε νεαρά queer άτομα που ασχολούνται με τις τέχνες να προωθήσουν την «ατζέντα» της αγάπης για τον εαυτό μας και του σεβασμού των ερωτικών προτιμήσεων των άλλων ατόμων.

Τα τελευταια 24ωρα, τα social media έχουν κατακλυστεί από εγκώμια αλλά και επικρίσεις για το βίντεο κλιπ του νεαρού ραπέρ, αλλά και για τα «διαβολικά snearer» που ξεπούλησαν, παρά το γεγονός ότι κόστιζαν πάνω από 1.000 δολάρια. Τα παπούτσια, σύμφωνα με το BBC, φέρουν μια πεντάλφα, έναν ανάποδο σταυρό και περιέχουν μια σταγόνα από αληθινό ανθρώπιο αίμα στις σόλες.

Το «σατανικό παπούτσι» δημιουργήθηκε από τροποποίηση των Nike Air Max 97 και κυκλοφόρησε σε μόλις 666 ζευγάρια, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Nike μηνύει την κολεκτίβα τέχνης MSCH στο Μπρούκλιν που δημιούργησε τα «βλάσφημα» παπούτσια σε συνεργασία με τον μουσικό, τονίζοντας ότι δεν ενέκρινε ποτέ τη δημιουργία τους και ζητώντας να σταματήσει η κολεκτίβα να χρησιμοποιεί το διάσημο εμπορικό σήμα Swoosh.