Καιρός: Τσικνοπέμπτη με βροχές

276

Αποτέλεσμα εικόνας για βροχες

Βροχερός αναμένεται σημεία Πέμπτη (20/2) ο καιρός ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας. 

Σύμφωνα με την Εθνικη Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν ενώ από προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 -4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από
05 -15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
ΟΙ άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 – 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 (μηδέν) – 13 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες αναμένονται και στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρος, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 -5 μποφόρ ενώ στο στο Ιόνιο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα αγγίξεις 15 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις όμως αναμένονται και στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την  Ανατολική Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές από τα βόρεια και βαθμιαία, κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 3 -4 μποφόρ.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα είναι συννεφιασμενος ο καιρός με με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 -7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται και στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 -5 μποφόρ και στα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 -3 βαθμούς χαμηλότερη.