ΗΠΑ: Ιστορικό πακέτο ενίσχυσης λόγω κορωνοϊού

50

Κι ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση όσον αφορά το νούμερο των κρουσμάτων που νοσούν από τον κορωνοϊό, η Γερουσία ψήφισε ένα τεράστιο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης για να ανακουφίσουν την αμερικανική οικονομία και τους πολίτες.

Οικονομική ανάσα δίνει η Γερουσία στους πολίτες στις ΗΠΑ. Το πακέτο των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είχε ομόφωνη στήριξη στο σώμα της Γερουσίας, ενώ την Παρασκευή, αναμένεται να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και άμεσα να πάρει και την υπογραφή του προέδρου Τραμπ. Πρόκειται για ένα πακέτο μέτρων που ξετυλίγεται σε ένα σχέδιο 880 σελίδων και είναι το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίδομα 1.200 δολαρίων ανά ενήλικα Αμερικανό με ετήσιο εισόδημα έως 75.000 δολάρια, 2.400 δολάρια ανά παντρεμένο ζευγάρι με ετήσιο εισόδημα έως 150.000 δολάρια και 500 δολάρια για κάθε τέκνο. Από το συνολικό πακέτο εκτιμάται ότι τα 130 δισεκ. δολάρια θα διοχετευθούν στα νοσοκομεία, ενώ άλλα 45 δισ. δολάρια πρόκειται να δοθούν σε τοπικές υπηρεσίες μέσω της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κρίσεων,

Ο υπουργός Οικονομικών, Στίβεν Μνουτσίν, ερωτηθείς για το πόσο διάστημα εκτιμά πως αυτό το πακέτο ενίσχυσης θα κρατήσει όρθια την οικονομία της χώρας απάντησε ότι οι προβλέψεις έχουν γίνει για τρεις μήνες. «Ελπίζουμε, να μην το χρειαστούμε για τρεις μήνες», είπε.