Ελλάδα: Η ΕΥΔΑΠ δεν κόβει το νερό λόγω απλήρωτων λογαριασμών

45

Όσο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού, η ΕΥΔΑΠ δε θα κόβει το νερό σε περίπτωση που μένουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί.

Ο Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επεσήμανε ότι έχει δοθεί εντολή να μη διακόπτεται η υδροδότηση της ΕΥΔΑΠ, λόγω καθυστέρησης πληρωμών αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

«Η ΕΥΔΑΠ αυτή τη στιγμή είναι μια εταιρία που μπορεί να κάνει μία αναστολή πληρωμών για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, διότι ζούμε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση», εξήγησε ο Υπουργός.

Σημείωσε ότι οι πελάτες της ΕΥΔΑΠ μπορούν να εξυπηρετηθούν και με εναλλακτικούς τρόπους, τηλεφωνικώς και μέσω διαδικτύου και τόνισε: «Θα πρέπει να αποφεύγουμε να βγούμε από το σπίτι μας, για να πάμε να πληρώσουμε π.χ. το λογαριασμό του νερού. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό και τηλεφωνικά, μέσω της πιστωτικής μας ή μίας άλλης κάρτας, υπάρχουν και άλλοι τρόποι πληρωμής».

Πρόσθεσε όμως ότι «υπάρχουν αρκετοί ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, οι οποίοι δυστυχώς δε γνωρίζουν ούτε αυτή τη μέθοδο πληρωμής και για αυτό το λόγο, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για διακοπή υδροδότησης».