Εξάρχεια: Τι λέει ο σύντροφος της γυναίκας μετά τον θάνατό της – Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή

158

eksarxeia-1Ο 57χρονος σύντροφός της υποστήριξε πως η γυναίκα του ήταν καρκινοπαθής και ότι ο ένας έκοψε τις φλέβες του άλλου, θέλοντας να δώσουν τέλος στη ζωή τους – Σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο ο άνδρας

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου γυναίκας και τραυματισμού του συντρόφου της, στο διαμέρισμά τους, επί της οδού Κομνηνών, στα Εξάρχεια.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 57χρονος κάλεσε την Αστυνομία και είπε πως η σύντροφός του ήταν νεκρή, ότι έκοψε ο ένας τις φλέβες του άλλου και πως εκείνη ήταν καρκινοπαθής. Οπως ισχυρίσθηκε, συγκεκριμένα, αποφάσισαν και οι δύο να αυτοκτονήσουν.

Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, εντόπισαν νεκρή την σύντροφό του και σοβαρά τραυματισμένο τον ίδιο με όμοια τραύματα στις φλέβες. Στο σπίτι εντοπίστηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής και θα κριθεί από το πόρισμά του τι ακριβώς έχει συμβεί, αν πρόκειται για αυτοχειρία, αν όντως ο ένας έκοψε τις φλέβες του άλλου όπου αυτό δεν απαλλάσσει τον σύντροφό της από ενδεχόμενη απόδοση κατηγοριών για ανθρωποκτονία με συναίνεση ή αν υπάρχουν τυχόν τραυματισμοί που να είχαν προηγηθεί και να εξηγούν μία ακόμα χειρότερη έκβαση των γεγονότων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, κάνουν λόγο για πολύ βαθύ τραύμα στον καρπό της γυναίκας που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από αυτόχειρα, άρα όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως όντως της έκοψε ο σύντροφός της τις φλέβες και ενδεχομένως εκείνη ως πιο αδύναμη δεν κατάφερε να το πράξει όπως εκείνος.

Το σημείωμα θα δοθεί για γραφολογική εξέταση.

Ο 57χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ελπίς» όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος και δεν είναι σε θέση στην παρούσα φάση να καταθέσει.