Αρχική Media «Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» – «Ναι» Κασσελάκη...

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» – «Ναι» Κασσελάκη στην πρόταση Tσίπρα

757

Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ» – «Ναι» Κασσελάκη στην πρόταση Tσίπρα - Newshub.gr

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα και τους διαφωνούντες εντός ΣΥΡΙΖΑ – Αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του ότι θα πάει σε εσωκομματικές εκλογές

Ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώνει «το γάντι», που του πέταξε – στο «παραπέντε» του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ο Αλέξης Τσίπρας.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε», αναμένεται να πει στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ηχηρή παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται, στο τέλος της ομιλίας του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές και να ζητήσει από τα μέλη του κόμματος την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του.

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση», υπογράμμισε στην έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης, που ανέβηκε στο βήμα καταχειροκροτούμενος.

«Είμαστε η δύναμη που θέλει και μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή στην Ελλάδα», προσέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή Αριστερά και να συνεργαστεί τόσο με τις προοδευτικές δυνάμεις όσο και με τους Πράσινους.

«Εικονική πραγματικότητα το success story Μητσοτάκη»

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε λόγο για υπονόμευση του κράτους δικαίου και χαρακτήρισε εικονική πραγματικότητα το «success story» της ελληνικής οικονομίας.

«Η Ελλάδα παραμένει τελευταία στις επενδύσεις ως προς το ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι το παραγωγικό μοντέλο της χώρας «παραμένει το ίδιο με εκείνο πριν από τη χρεοκοπία».

«Πρέπει να είμαστε μια σύγχρονη Αριστερά που θα λύσει τα προβλήματα του κόσμου», προσέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως είπε, «το ιδιωτικό χρέος έχει εκτοξευθεί και πνίγει την κοινωνία», ενώ τόνισε πως «η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον αγροτικό κόσμο που δίνει αγώνα επιβίωσης και οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει δεκτές τις προτάσεις μας», σημειώνοντας παράλληλα πως η ΝΔ «απαξιώνει εσκεμμένα το ΕΣΥ».

«Διαλύει το ΕΣΥ και τα πανεπιστήμια»

«Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του κου. Μητσοτάκη βλέπουν ότι η κυβέρνησή του απαξιώνει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαλύει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. Μόνο η ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στον Αδωνη Γεωργιάδη, τον άνθρωπο που το 2013 υπερηφανευόταν ότι έκλεισε 7 νοσοκομεία και απέλυσε 2.500  ιατρούς και νοσηλευτές, αρκεί να μας δείξει τις σημερινές κυβερνητικές επιδιώξεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα ιδιωτικά νομοσχέδια και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σημείωσε πως «απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια με υποχρηματοδότηση και ελλείψεις προσωπικού. Παραβιάζει το αυτοδιοίκητό τους, ενώ τα περιφερειακά πανεπιστήμια οδηγούνται σε μαρασμό και κλείσιμο».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα και το άρθρο 16, για να  προωθήσει με αυταρχικό και προκλητικό τρόπο την επιβολή των ιδιωτικών πανεπιστημίων».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Και θα δώσουμε τη μάχη μας στη Βουλή και στην κοινωνία. Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών για τη δημόσια παιδεία και την τήρηση του Συντάγματος», υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης.

«Δεν θα ξεχάσουμε τα Τέμπη – Καταγγέλλουμε την απόπειρα συγκάλυσης»

Ειδική αναφορά έκανε στα Τέμπη, τα οποία τόνισε πως δεν θα ξεχαστούν.

«Το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης της ΝΔ είναι ένα βαθύ κράτος αναξιοκρατίας και πελατειακών σχέσεων. Ένα κράτος με διαλυμένες υποδομές και ελεγκτικούς μηχανισμούς. Στις 28 Φεβρουαρίου, είναι η επέτειος του εγκλήματος των Τεμπών. Δεν ξεχνάμε τις 57 ζωές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν. Δεν ξεχνάμε τις οικογένειες τους που απαιτούν δικαιοσύνη. Δεν ξεχνάμε τους τραυματίες», υπογράμμισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατήγγειλε την «συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση» στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφασή της για το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης», διεμήνυσε.

«Κερδίζουν έδαφος οι κήρυκες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους πολέμους στην Ουκρανία και τη Γάζα, στην κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα, αλλά και στις «συρράξεις δι’ αντιπροσώπων (proxy wars)», όπως σημείωσε, λέγοντας πως «είναι μέρη μιας αιματηρής μετάβασης σε νέες παγκόσμιες και περιφερειακές γεωπολιτικές ισορροπίες, που βρίσκονται ακόμα υπό διαμόρφωση».

«Στρατιωτικοποιούνται οι διεθνείς σχέσεις και κερδίζουν έδαφος οι εθνικισμοί, το μίσος, ο ρατσισμός, η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός, οι θεωρίες συνομωσίας, τα fake news, η σχετικοποίηση και η διαστρέβλωση της πραγματικότητας και της αλήθειας», προσέθεσε.

Για να τονίσει πως «αν εξαιρέσει κανείς τις αυξημένες δημόσιες δαπάνες για την αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, στη νέα φάση που βρισκόμαστε αυξάνονται κατακόρυφα οι παγκόσμιες εξοπλιστικές δαπάνες, αντί να αυξάνονται οι κοινωνικές δαπάνες».

«Γι’ αυτό και στις δυτικές κοινωνίες διογκώνεται η αγανάκτηση, η οργή, ο φόβος για τη νέα πραγματικότητα, η αποστροφή στην πολιτική. Και οι ηγεσίες αδυνατούν να προσφέρουν ριζικές λύσεις στα μεγάλα και τα καθημερινά προβλήματα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας πως «σε αυτό το περιβάλλον εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού και κερδίζουν έδαφος οι κήρυκες της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, που ταΐζουν μίσος τους ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα απαντήσεις».

«Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών»

Για αυτούς τους λόγους, τόνισε ο κ. Κασσελάκης, «η κρισιμότητα των Ευρωεκλογών είναι μεγάλη για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Όπως ανέφερε, μάλιστα, μπορεί οι Ευρωεκλογές να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση, «καθορίζουν όμως την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση για τα επόμενα πέντε χρόνια, με άμεση επίδραση στις ζωές και την καθημερινότητά μας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με ολοκληρωμένη, εναλλακτική ευρωπαϊκή στρατηγική. Το απέδειξε με τους αγώνες του στο Ευρωκοινοβούλιο, ως πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και ταυτόχρονα ως γέφυρα με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών, ζητώντας τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας στις προτάσεις μας για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Μιλώντας για την Ευρώπη που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για «Ευρώπη με στρατηγική αυτονομία, Δημοκρατική Ευρώπη, Κοινωνική Ευρώπη, Ευρώπη με αλληλεγγύη και Ευρώπη με μακρόπνοη στρατηγική διεύρυνσης».