Επίθεση με βιτριόλι: Ψυχρή η Έφη, σχολίαζε με τους συναδέλφους της την επίθεση στην Ιωάννα – Όλες οι καταθέσεις

192

efi_ioanna_main1

«Την έβλεπα να λιώνει μπροστά μου» κατέθεσε μάρτυρας για την Ιωάννα – Αναγνώρισε την Έφη γείτονας της Ιωάννας, λέγοντας ότι την παρακολουθούσε από τον Ιανουάριο του 2020 – Την Πέμπτη συνεχίζεται η διαδικασία

Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις στη δίκη που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τα όσα έγιναν πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν σήμερα στη δίκη ξεπέρασαν τους δέκα.

Σοκαριστική ήταν η κατάθεση που έδωσε στο δικαστήριο ένας αυτόπτης μάρτυρας. Ο μάρτυρας είδε την κοπέλα αμέσως μετά την επίθεση. «Έχω μπαρμπέρικο στα είκοσι μέτρα. Στα δέκα δευτερόλεπτα που χαιρετηθήκαμε με την Ιωάννα άκουσα φωνή. Πήγα προς την κοπέλα και ήταν λες και ήρθε κύμα από καυστικό υγρό. Έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Η κοπέλα έλιωνε μπροστά μου», είπε ο μάρτυρας.

«Απλά της είπα να βγάλει τα ρούχα της. Έλιωνε μπροστά μου. Δεν μπορούσε να την αγγίξει κανένας. Δεν μπορούσα να κάνω κάτι παραπάνω. Έφευγαν κομμάτια δέρματος. Έλιωνε το ύφασμα. Δεν μπορούσα να βοηθήσω παραπάνω γιατί ήταν γυναίκα. Είχε αρχίσει να παραμορφώνεται και το πρόσωπο. Φανταστείτε ένα καυτό λάδι που ρίχνεται  μέσα κρέας», επεσήμανε ακόμη.

Αναγνώρισε την κατηγορούμενη

Ιδιαίτερη αξία έχει όμως και η κατάθεση γείτονα της Ιωάννας, ο οποίος έβλεπε μια γυναίκα να βρίσκεται κάτω από την πολυκατοικία της κοπέλας από τον Ιανουάριο του 2020. Μάλιστα, σήμερα στη δίκη ο μάρτυρας αυτός αναγνώρισε στο πρόσωπο της Έφης Κακαράντζουλα τη γυναίκα που βρισκόταν πολλά απογεύματα κάτω από την πολυκατοικία του θύματος, φορώντας περούκα!

Ειδικότερα, όταν ζητήθηκε από την κατηγορούμενη να σηκωθεί όρθια, ο μάρτυρας την αναγνώρισε όπως είπε «από το βλέμμα και από ένα βίντεο που είδα όταν ήρθε στο δικαστήριο. Το περπάτημα είναι το ίδιο, το αγέρωχο το στητό».

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεσή του: «Ο γιος μου στις 22 Ιανουαρίου, είδε το βράδυ ένα άτομο κρυμμένο σε μια πρασιά στην πολυκατοικία μας και δίπλα στην πολυκατοικία της Ιωάννας. Το παιδί μου το είπε έντρομο. Βγήκα στο μπαλκόνι. Είδα ένα άτομο στη πρασιά με σκούφο. Ρώτησα: “Θέλετε κάτι;”. Έφυγε τρέχοντας. Κατάλαβα από το δρασκελισμό ότι ήταν γυναίκα και μάλιστα νέα γυναίκα. Πήρα ένα φίλο μου ταξιάρχο να ελέγξει την περιοχή γιατί είχαν συμβεί κλοπές. Ενημέρωσα τους συγκατοίκους στη πολυκατοικία. Μετά από κάποιες ημέρες ενημερώθηκα ότι το ίδιο προσωπο ήταν κάτω από την πολυκατοικία μας και πήγαινε μέχρι την πολυκατοικία της Ιωάννας. Μετά από δυο ημέρες ξαναείδα το ίδιο πραγμα. Την ρώτησα και της είπα ότι είναι δημόσιος χώρος και μου απάντησε: “Δεν θα σου δώσω αναφορά”. Το ίδιο βράδυ ήταν πάλι από κάτω. Κατεβήκαμε ξανά κάτω και άρχισε να φεύγει», ανέφερε ο μάρτυρας.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως την γυναίκα αυτή «την παρακολουθούσαν όλοι οι γείτονες γιατί είχαν καταλάβει ότι κάτι συμβαίνει». Όπως σημείωσε εκείνη πήγαινε στη γειτονιά τους «το απόγευμα μετά τις 7».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα