Έκρηξη στη Βηρυτό: Σκοτώθηκε ο αρχιτέκτονας που βοήθησε στην ανοικοδόμηση της πόλης μετά τον εμφύλιο

234

Ο αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς με καταγωγή από τη Γαλλία που βοήθησε στην ανοικοδόμηση των κτηρίων μετά τον εμφύλιο στο Λίβανο, έχασε τη ζωή του στην έκρηξη της Βηρυτού.

Ο Μπονφίς είχε εγκατασταθεί στο Λίβανο και είχε συμμετάσχει στην αποκατάσταση κτηρίων που γκρεμίστηκαν στον εμφύλιο, έχασε τη ζωή του στην έκρηξη, σύμφωνα με την Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού, Ροζλίν Μπασλό.

«Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζαν-Μαρκ Μπονφίς σκοτώθηκε στη φρικιαστική καταστροφή της Βηρυτού. Αποτίω φόρο τιμής στο μείζον έργο του, όπως η αποκατάσταση πατρογονικών ακινήτων που είχαν καταστραφεί κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Λίβανο. Τη Γαλλία και τον Λίβανο ενώνει το πένθος για τον θάνατό του», ανέφερε η υπουργός σε μήνυμά της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 135 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 4.000 τραυματίστηκαν. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 21 Γάλλοι πολίτες.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται σήμερα στον Λίβανο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, όπου σκοπεύει να «επιδώσει το μήνυμα της αδελφότητας και της αλληλεγγύης των Γάλλων» στους πληγέντες και να συζητήσει «την κατάσταση με τις πολιτικές αρχές».

Πηγή: reader.gr