Ζευγάρι Ιταλών συνελήφθη σε τροχόσπιτο με… ένα τόνο κάνναβης!

318

Ζευγάρι Ιταλών, που συνελήφθη στην Αττική από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών μετέφερε μέσα σε τροχόσπιτο ποσότητα που ξεπερνά τον ένα τόνο ακατέργαστης κάνναβης. Πρόκειται για μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε και στη χώρα μας.

Το βίντεο από το τροχόσπιτο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., είναι εντυπωσιακό καθώς οι διακινητές ναρκωτικών είχαν στοιβάξει τα δέματα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του τροχόσπιτου. Με τον τρόπο αυτό το κύκλωμα μπορούσε να μεταφέρει τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών από το ένα σημείο στο άλλο, καθώς τα μέλη του παρίσταναν τους… τουρίστες. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα των εμπόρων από αυτή και μόνο την παρτίδα, σύμφωνα με τις κατασχεθείσες ποσότητες, θα ξεπερνούσαν 1.730.000 ευρώ.

Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, τα είχαν προμηθευτεί από την Αλβανία και είχαν σκοπό μέσω Ελλάδας να τα διακινήσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Τουρκία.

Από την ΕΛ.ΑΣ. εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:
1 τόνος και περίπου 145 κιλά ακατέργαστης κάνναβης,
4 κιλά και 68 γραμμαρίων κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα),
916 γραμμάρια κατεργασμένη κάνναβη λάδι και
συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι δύο συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο στην Ελλάδα.