Ζακ Κωστόπουλος – «Έλεος θα τον σκοτώσετε» – Τρία χρόνια χωρίς δικαιοσύνη

143

Έχουν περάσει τρία χρόνια από τότε που ο Ζακ Κωστόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος. Τρία χρόνια από τη μέρα που ο κύριος ένοχος για τον θάνατό του, αμέριμνος, καθάριζε τα αίματα από τις πληγές του Ζακ. Τρία χρόνια χωρίς να έχει ακόμα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σήμερα ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα της πολύκροτης δίκης η οποία έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία από τους μάρτυρες, που βρέθηκαν μπροστά στη δολοφονία του Ζακ, ενώ «έριξαν» φως στο μένος των δραστών κατά τον ξυλοδαρμό του.

«Έλεος, θα τον σκοτώσετε»

«Η εντύπωση μου ήταν ότι τον σκότωσαν στο ξύλο. Και πολύ πιο γρήγορα θα μπορούσε να είχε φύγει από τη ζωή. Ήταν πολύ δυνατά τα χτυπήματα. Τους φώναζα ‘θα τον σκοτώσετε και επέμεναν έξαλλοι’. Αισθανόμουν ότι τον χτυπούσαν με τέτοιο τρόπο για να τον τιμωρήσουν. Ήταν η οργή…».

Αυτά ανέφερε στην κατάθεση της συνταξιούχος αστυνομικός και αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, ξετυλίγοντας το κουβάρι των όσων έγιναν το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018.

«Είχε ορθάνοιχτα τα μάτια του και ήταν καρφωμένα στα δικά μου και τα χείλη του τρεμόπαιζαν» ανέφερε επίσης, περιγράφοντας τα τελευταία λεπτά ζωής του Ζακ.

Η ίδια περιγράφει ότι είδε έναν κύριο από την απέναντι πλευρά που πέταγε κάτι πάνω στη βιτρίνα. «Μου φάνηκε σαν πέτρα αλλά δεν ξέρω τι ήτανε. Με αυτό το αντικείμενο φαινόταν ότι κάποιον θέλει να βρει».

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr