Υπόθεση Καραϊβάζ – Αποκάλυψη MEGA: Το πρόσωπο που συνδέει τους δράστες με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας

211

Υπόθεση Καραϊβάζ – Αποκάλυψη MEGA: Το πρόσωπο που συνδέει τους δράστες με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας

Το κομμάτι του παζλ που θα συνδέσει τους φυσικούς με τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας προσπαθούν να ανακαλύψουν οι Αρχές με τον ρόλο ενός 53χρονου στην υπόθεση να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Καραϊβάζ και τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη προκειμένου οι Αρχές να φτάσουν σε αυτόν ή αυτούς που έδωσε την εντολή και πλήρωσαν το συμβόλαιο για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA και στο Live News, στο επίκεντρο των ερευνών εκτός των άλλων, είναι ο ρόλος ενός εκ των πέντε ατόμων που αναφέρονται στη δικογραφία της υπόθεσης.

Τα πέντε ονόματα

Όπως έχει αναφερθεί, στη δικογραφία για τη δολοφονία Καραϊβάζ αναφέρονται πέντε ονόματα:

  • Αυτά των δύο συλληφθέντων 40 και 48 ετών που είναι αδέρφια και προφυλακίστηκαν.
  • Ενός 50χρονου  που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές και φέρεται να βρισκόταν μέσα στο λευκό βαν που οδηγούσε ο 48χρονος. Είναι αυτός που ανέβασε τη φωτογραφία στο Facebook μαζί με τον 40χρονο, περίπου μιάμιση ώρα μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ.
  • Του 53χρονου, γνωστός στον χώρο της νύχτας, που είναι στη φυλακή κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, μια υπόθεση που αναδείχθηκε το 2015. Ο συγκεκριμένος φέρεται να είναι ο ηθικός αυτουργός αν και αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση
  • Το πέμπτο όνομα που αναφέρεται στη δικογραφία είναι ενός ακόμα 53χρονου ο οποίος γνωρίζει τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό. Το συγκεκριμένο άτομο είχε καταδικαστεί και αυτός για την ίδια υπόθεση του 2015. Αν και δεν διευκρινίζεται φέρεται να είχε παρουσία στον τόπο της δολοφονίας.

Για το συγκεκριμένο 5ο άτομο ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε ότι είναι γνωστός με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος όπου αγοράστηκαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν ως επιχειρησιακά οι δράστες της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Ο ρόλος ενός 53χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας είχε αναφέρει ότι γνώριζε τον 53χρονο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά του 53χρονου θα ισχυριστεί ότι εργαζόταν σε αυτό το κατάστημα στους Αμπελόκηπους και μάλιστα είχε φύγει λίγο χρονικό διάστημα προτού αγοραστούν τα κινητά τηλέφωνα των δραστών της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το ίδιο κατάστημα αγόραζαν τα λεγόμενα «πακιστανικά» τηλέφωνα και οι εμπλεκόμενοι στην εγκληματική οργάνωση του 2015.

Ένα άλλο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι ότι περίπου μία ώρα μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ ο 53χρονος και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αντάλλαξαν μηνύματα.

Τα μηνύματα μετά τη δολοφονία

Συγκεκριμένα λίγη ώρα μετά τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ο ιδιοκτήτης τους καταστήματος του έστειλε μήνυμα, ενώ στη συνέχεια του απάντησε με μήνυμα και ο 53χρονος. Αναμένεται να διευκρινιστεί τι μηνύματα αντάλλαξαν ο ιδιοκτήτης και ο 53χρονος, αλλά και που βρισκόταν εκείνη τη χρονική στιγμή.

Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλυφθεί ο ιδιοκτήτης του καταστήματος μετά τη δολοφονία Καραϊβάζ δέχθηκε μήνυμα και από τον φερόμενο ως ηθικό αυτουργό (τότε το 2021 δεν είχε φυλακιστεί ακόμα) που του έγραφε: «το ξεμάτιασμα έπιασε».

Οι Αρχές εξετάζουν αν ο 53χρονος είχε ρόλο στην οργάνωση και την εκτέλεση της δολοφονίας, αν είχε συμμετοχή στη φυσική ή στην ηθική αυτουργία. Αστυνομικές πήγες αφήνουν να εννοηθεί ότι ίσως να ήταν και ο οδηγός του δίκυκλου που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Καραϊβάζ.

Δείτε το ρεπορτάζ