Υπάρχει ελπίδα | Υποτροφία πήρε η πρώτη φοιτήτρια με σύνδρομο Down στην Ελλάδα!

595

Η Μαρία Νίτσα από την Καστοριά είναι η πρώτη φοιτήτρια με σύνδρομο Down.

 

Η αρμόδια επιτροπή κληροδοτήματος «Ζήσης Παπαλαζάρου», της προσφέρει υποτροφία για 4 χρόνια φοίτησης στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, δίνοντας έτσι μια ευκαιρία ζωής για την ίδια.

Ο δήμαρχος Καστοριάς απένειμε την υποτροφία στην Μαρία και δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «έχει την έγκριση όλων των αρμοδίων οργάνων και επιτροπών του δήμου που έχουν αναλάβει την διαχείριση του κληροδοτήματος», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «η στάση ζωής, η προσπάθεια και η δύναμη ψυχής που επέδειξε η Μαρία για την επίτευξη του στόχου της μας συγκλόνισε όλους».

Πριν αποφασιστεί η υποτροφία από το κληροδότημα του ευεργέτη Ζήση Παπαλαζάρου, η δημοτική αρχή στην προσπάθεια της να ενισχύσει με κάποιο τρόπο τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες της Μαρίας λόγω σπουδών της, «έκρουσε θύρες» μεγάλων ιδιωτικών εταιριών. «Απογοητευτήκαμε από την στάση τους, δεν βρήκαμε κατανόηση ούτε διάθεση υποστήριξης από πλευράς τους στον καθημερινό αγώνα ζωής τόσο της Μαρίας όσο και της οικογένειάς της» σημείωσε ο δήμαρχος Καστοριάς.

 

Η φοιτήτρια Μαρία κατάφερε με μεγάλο αγώνα να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο και πλέον βρίσκεται στο δεύτερο έτος επιδεικνύοντας συνέπεια στις σπουδές της. Έχει περάσει σχεδόν όλα τα μαθήματα, εκτός από δύο, και αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για την εξεταστική.

Περισσότερα στο : Neopolis.gr