Βίντεο – καταγγελία : Υπό απειλή όπλου πρόσφυγες εξωθούνται προς τα ελληνικά σύνορα

330

Σύμφωνα με τον κάτοχο του βίντεο, τούρκοι αστυνομικοί εξωθούν τους πρόσφυγες προς τα ελληνικά σύνορα. Αν το βίντεο είναι αληθινό, θα αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για την εργαλειοποίηση των προσφύγων από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να εκβιάσουν την ΕΕ.

Ένα βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και του οποίου η γνησιότητα ελέγχεται, δείχνει όπως υποστηρίζει ο κάτοχός του, Τούρκους αστυνομικούς να εξωθούν πρόσφυγες προς τα ελληνικά σύνορα, με την απειλή όπλου.

Αν το βίντεο είναι αληθινό, θα αποτελεί ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα των αποκαλύψεων για την εργαλειοποίηση των προσφύγων από τις τουρκικές αρχές προκειμένου να εκβιάσουν την ΕΕ.

Το βίντεο ανάρτησε στο Twitter, o Babak Taghvaee, δημοσιογράφος και συγγραφέας – σύμφωνα με το προφίλ του.

Στην ανάρτησή του, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το βίντεο καταγράφει «Ιρανούς αιτούντες άσυλο, που έφτασαν στην Τουρκία μετά τις πρόσφατες ταραχές στην Τεχεράνη, να μεταφέρονται στα ελληνικά σύνορα και να αναγκάζονται από τους αστυνομικούς να διασχίσουν τα σύνορα. Οι αστυνομικοί απειλούν να τους πυροβολήσουν», υποστηρίζει ο  Babak Taghvaee.

Στο βίντεο φαίνεται κάποιος να κρατά όπλο.