Βασιλιάς Κάρολος: «Είναι βαρετό» – Η γκρίνια πριν τη στέψη

216

karolos-kamila-amaksa

Ο πρίγκιπας Γούιλιαμ «έστησε» τον βασιλιά Κάρολο έξω από το Αββαείο του Γουεστμίνστερ – Τα 8 αγωνιώδη δευτερόλεπτα πριν τη στέψη

Παρά τις λαμπερές εικόνες από την στέψη του βασιλιά Καρόλου το Σάββατο, η τελετή δεν ήταν, όπως φαίνεται, τελείως «ανέφελη» όπως φαίνεται από βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η γκρίνια του νέου βασιλιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με το Sky News ο βασιλιάς Κάρολος είπε στην βασίλισσα Καμίλα «είναι βαρετό» ενώ περίμενε για περίπου πέντε λεπτά έξω από το Αββαείπο του Γουεστμίνστερ μέσα στην άμαξα.

Κατά την ίδια πηγή «υπεύθυνοι» για το «στήσιμο» του βασιλιά Καρόλου ήταν ο γιος του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, και η οικογένεια του η οποία καθυστέρησε με αποτέλεσμα να μην είναι στο Αββαείο την ώρα της άφιξης του βασιλιά στην άμαξα που τον μετέφερε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα, ειδικοί στο διάβασμα των χειλιών είπαν στο Sky News ότι ο βασιλιάς Κάρολος είπε στην βασίλισσα Καμίλα: «Δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ στην ώρα μας. Πάντα κάτι συμβαίνει. Είναι βαρετό αυτό».

 

Αρκετοί στα βρετανικά μέσα αποδίδουν τον εκνευρισμό αυτό στην αναμονή για τη μεγαλύτερη στιγμή στη ζωή του βασιλιά Καρόλου ο οποίος περίμενε για πάρα πολλά χρόνια μέχρι τη στέψη του.

Αυτή, πάντως, δεν ήταν η μοναδική στιγμή που κάτι πήγε στραβά, παρά τις εξαντλητικές πρόβες και προετοιμασίες που προηγήθηκαν, με έναν ιερωμένο που συμμετείχε στην τελετή να λέει στο Sky News ότι «υπήρξαν ένα-δύο πράγματα που δεν πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει». Ωστόσο ο ίδιος, πρόσθεσε «δεν θα κατονομάσω κάποιον συγκεκριμένα».

Όσοι είδαν την τελετή παρατήρησαν ότι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι χρειάστηκε αρκετά δευτερόλεπτα μέχρι να τοποθετήσει με ασφάλεια στο κεφάλι του βασιλιά Καρόλου το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου.

Στο βίντεο φαίνεται ο Αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπουρι να κάνει αρκετές διορθώσεις στην τοποθέτηση του στέμματος μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν θα υπήρχε ούτε μια πιθανότητα το στέμμα να πέσει από το κεφάλι του βασιλιά Καρόλου.

Σε αυτά τα αγωνιώδη οχτώ δευτερόλεπτα ο ιερωμένος πλησίασε αρκετά τον βασιλία Κάρολο και επιθέωρησε μια τελευταία φορά το στέμμα προκειμένου στη συνέχεια να αναφωνήσει «God save the king».