Τουρκία: Το Δημοκρατικό Αριστερό Κόμμα ζητάει casus belli για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών

469

aksanal

Απειλές και πολεμικές κραυγές από τον πρόεδρο του κόμματος που ίδρυσε ο πρωθυπουργός του «Αττίλα» στην Κύπρο το 1974 και έχει έμβλημα το … περιστέρι της Ειρήνης

Τουρκικό casus belli για την στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ζητάει ο πρόεδρος του … Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος (DSP), Οντέρ Ακσακάλ που συμμετέχει στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Μιλώντας σε στελέχη του κόμματός του, ο Ακσακάλ υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει πάθει υστερία με την επέκταση των χωρικών υδάτων της στο Αιγαίο στα 12 μίλια, αυξάνει την στρατιωτική της παρουσία στα νησιά, τα οποία «απαγορεύεται να είναι εξοπλισμένα» όπως δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως η «κλαίγεται» σε τρίτες χώρες θεωρώντας ως απειλή την απόφαση για «αιτία πολέμου» την επέκταση στα 12 ν.μ.

Απειλώντας ευθέως τη χώρα μας, ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Αριστεράς, με έμβλημα το… περιστέρι της Ειρήνης, ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να χαρακτηρίσει «αιτία πολέμου» τον εξοπλισμό των ελληνικών νησιών.

«Σήμερα η Τουρκία πρέπει να πάει ένα βήμα ακόμη πιο πέρα, πρέπει να βγει μια απόφαση στην βουλή, σύμφωνα με την οποία θα θεωρηθεί ως “αιτία πολέμου” και η μη εκκένωση των νησιών που εξοπλίστηκαν κατά παράβαση των συμφωνιών. Αυτό πλέον έχει καταστεί μια αναγκαιότητα», δήλωσε προκλητικά.

Να σημειωθεί πως ιδρυτής του Δημοκρατικού Αριστερού Κόμματος το 1985, ήταν ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, πρωθυπουργός της Τουρκίας που διέταξε την στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο το 1974.