Το νέο Batmobile «έτοιμο»… να πατάξει την εγκληματικότητα

του Χρήστου Πρεβεζιάνου

85

 

Αποκαλύφτηκε το αυτοκίνητο που θα έχει ο «Σκοτεινός Ιππότης» στην νέα του ταινία.

Το φως της δημοσιότητας είδε το νέο Batmobile, που μπορεί να μην εντυπωσιάζει όσο τα προηγούμενα που είχαν χρησιμοποιηθεί στις ταινίες του Batman. Αλλά να φαίνεται αρκετά «σκοτεινό» και ικανό να βοηθήσει τον σούπερ ήρωα, ώστε να απαλλάξει τους δρόμους της Gotham City από τους αδίστακτους εγκληματίες.

Το νέο όχημα του Batman φαίνεται να είναι muscle car της δεκαετίας του ’60, ειδικά διαμορφωμένο για τις συνθήκες της ταινίας. Με τα βλέμματα να «τραβάει» ο θηριώδης και ακάλυπτος κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας σε διάταξη V, με τους κυλίνδρους του να είναι εκτεθειμένοι σε κοινή θέα.

Επίσης το Batmobile διαθέτει μπροστά μια ενιαία γρίλια με φώτα και εσοχές στο καπό, ενώ στο πίσω μέρος συναντάμε τα φουσκωμένα φτερά που έχουν αεροδυναμικό τελείωμα στο σημείο που είναι τοποθετημένα τα πίσω φανάρια. Στο εσωτερικό υπάρχουν διάφορα όργανα και μια οθόνη, ενώ το σωληνωτό πλαίσιο εκτείνεται και στο εξωτερικό του οχήματος.

Το αυτοκίνητο που θα πρωταγωνιστήσει στη ταινία “The Batman”, αποκάλυψε ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Matt Reeves, ενώ τον ρόλο του Batman θα υποδυθεί ο Robert Pattinson. Επίσης θα συμμετέχουν οι Colin Farell (Penguin), Jeffrey Wright (αστυνομικός James Gordon), Zoë Kravitz (Catwoman) και Paul Dano (Riddler).