Το Μετρό της Αθήνας περνά σε άλλο επίπεδο | Ποιοι σταθμοί έρχονται μέσα στο 2019!

Νέοι σταθμοί έρχονται το 2019 στο Μετρό της Αθήνας.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες του πρώτου τμήματος της νέας γραμμής 4 του Μετρό από Άλσος Βεΐκου – Γουδή. Η γραμμή αυτή έχει σχεδιαστεί με σκοπό την εξυπηρέτηση πολλών πυκνοκατοικημένων περιοχών του Λεκανοπεδίου, του κέντρου της Αθήνας με την κατασκευή τεσσάρων νέων σταθμών (Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός).

Ταυτόχρονα θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση υφιστάμενων κεντρικών σταθμών Μετρό από την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση του επιβατικού κοινού, στην εξυπηρέτηση πολλών σημαντικών κτηρίων και εγκαταστάσεων, όπως Νοσοκομεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κλπ. καθώς και στην αύξηση της δικτύωσης των υφιστάμενων Γραμμών Μετρό με δύο σταθμούς ανταπόκρισης (Πανεπιστήμιο/Ακαδημία, Ευαγγελισμός).

Η χάραξή του εκτείνεται από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου.

Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει 15 νέους υπόγειους σταθμούς:

Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή, καθώς και εννέα ενδιάμεσα ή/και τερματικά φρέατα.

Επιπλέον, τον Ιούνιο του 2019 παραδίδονται και οι σταθμοί «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια». Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις σταθμούς, δηλαδή «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», εκτιμάται πως θα παραδοθούν τον Ιούνιο του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, η Γραμμή 3, θα συνδέει το αεροδρόμιο με το Σύνταγμα και τον Πειραιά και θα φτάνει μέχρι τη Νίκαια.

Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο».
Με την κατασκευή της επέκτασης του Μετρό προς τον Πειραιά θα εξυπηρετούνται καθημερινά 132.000 επιβάτες, ενώ ο συνολικός χρόνος από το λιμάνι έως το αεροδρόμιο θα διανύεται, με το Μετρό, σε 45 λεπτά.

Επιτέλους, το Μετρό πατάει.. γκάζι!Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.

Το lay-out.gr θέλει να ακούσει την άποψή σας. Μπορείτε να γράφετε τα σχόλιά σας ελεύθερα, όμως θα επιθυμούσαμε να αποφεύγετε τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Επίσης, σας παρακαλούμε τα όσα γράφετε να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους.