Θύελλα στο Μπάκιγχαμ για το νέο αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι

175

Lifestyle Archives - Τι Νέα Λάρισα;

Γιατί η βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι μπορεί να χαλάσει τα σχέδια του Καρόλου να κάνει την Καμίλα βασίλισσα- 20 εκατ. δολάρια προκαταβολή έλαβε ο Χάρι από τον εκδοτικό οίκο
Αν υπήρχε έστω και μια μικρή πιθανότητα να φτιάξουν οι σχέσεις του πρίγκιπα Χάρι με τον πατέρα του και τον μεγαλύτερο αδερφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, αυτή χάθηκε χθες, όταν έγινε γνωστό πως ο έκτος στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιώνας ετοιμάζει τα απομνημονεύματά του εδώ και ένα έτος, γεγονός που κράτησε κρυφό από όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του εκδοτικού οίκου «Penguin Random House», που έχει αναλάβει την προώθηση του βιβλίου, το αποκαλυπτικό βιβλίο του Χάρι θα είναι «μια ενδόμυχη και εγκάρδια βιογραφία για μία από τις πιο συναρπαστικές προσωπικότητες της εποχής μας». Ο δούκας του Σάσεξ έγραψε την βιογραφία του με αποκαλύψεις για τη ζωή του στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας με την βοήθεια του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού συγγραφέα και δημοσιογράφου, Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ.

Όμως, ενώ η αμερικανική ιστοσελίδα των celebrities Page Six, γράφει πως πρόκειται για «το βιβλίο της δεκαετίας», που όταν κυκλοφορήσει στα τέλη του 2022 αναμένεται «να γράψει ιστορία», ο βρετανικός Τύπος στρέφεται κατά του «μαύρου πρόβατου» της βασιλικής οικογένειας και τονίζει πως ο Χάρι δεν έχει την άδεια της βασίλισσας για το αποκαλυπτικό βιβλίο ενώ ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος και όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας έμαθαν για την βιογραφία του δούκα του Σάσεξ, μόλις, την Δευτέρα.

Αξιωματούχοι των ανακτόρων δήλωσαν στην Daily Mail πως «υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση σοκ και θυμού σε όλα τα παλάτια και σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Χάρι για το σχέδιο του βιβλίου». «Η συναισθηματική αναστάτωση καθώς θα περιμένουν περισσότερο από ένα χρόνο για την έκδοση του βιβλίου θα είναι βασανιστική», ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του Μπάκιγχαμ.

Γιατί οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ δεν θα μπορούν να δώσουν απάντηση σε όσα γράφει για εκείνους ο Χάρι;

Το πρόβλημα για τον διάδοχο του θρόνου, Κάρολο και για τον δεύτερο στην διαδοχή, πρίγκιπα Ουίλιαμ, είναι πως λόγω της υψηλής θέσης τους στην ιεραρχία της μοναρχίας, οτιδήποτε και να αναφέρει το βιβλίο για εκείνους, αυτοί δεν θα μπορούν να το αντικρούσουν, πιστοί στην παράδοση της βασίλισσας Ελισάβετ «never complain, never explain» (ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς).

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι εξαιρετικά απογοητευμένος με την είδηση πως ο γιος του έχει στα σκαριά αποκαλυπτικό βιβλίο για τη βασιλική οικογένεια εν αγνοία του. Σύμφωνα με πηγές κοντά στον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο Κάρολος θεωρούσε πως είχε καλή σχέση με τον Χάρι – καλύτερη από αυτή με τον Ουίλιαμ – και τώρα φοβάται τι θα γράφει στο βιβλίο ο μικρότερος γιος του για την μητριά του, Καμίλα.

«Ας παραδεχθούμε την αλήθεια, ο Χάρι δεν ήταν ποτέ κοντά στην δούκισσα της Κορνουάλης. Αν αναφέρει στο βιβλίο την τεταμένη σχέση τους αυτό θα είναι πολύ καταστροφικό σε μια χρονική στιγμή που ο Κάρολος προετοιμάζει το έδαφος για να την κάνει βασίλισσα», υποστηρίζει πηγή από το παλάτι.

Επίσης, οι βασιλικοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει φόβους πως το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι ενδέχεται να επισκιάσει τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ, δηλαδή τα 70 χρόνια της μονάρχη στον θρόνο. Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο θα εορταστεί στις 3 Ιουνίου του 2022 με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων ενώ δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο υποστηρίζουν πως ενδέχεται η Ελισάβετ μετά τους εορτασμούς να παραδώσει το στέμμα στον Κάρολο.

Την ίδια περίοδο, το καλοκαίρι του 2022 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει 40 ετών και θα είναι η επέτειος των 25 χρόνων από τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Όμως, όλα αυτά τα θετικά για την εικόνα της μοναρχίας γεγονότα φαίνεται πως θα επισκιάσει το νέο βιβλίο του Χάρι με τις συνέπειες να παραμένουν, προς το παρόν, απρόβλεπτες.

Η εφημερίδα New York Post αναφέρει πως ο Βρετανός γαλαζοαίματος έχει λάβει προκαταβολή 20 εκατ. δολάρια για την συγγραφή του βιβλίου εκ των οποίων 1 εκατ. έλαβε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ.

Δημοσιεύματα θέλουν τον δούκα του Σάσεξ να δίνει μέρος της προκαταβολής σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Πηγή: protothema.gr