Θλίψη για τον αιφνίδιο θάνατο βρέφους στο Διδυμότειχο – Ήταν αδερφάκι του κοριτσιού που το καταέφαγαν ποντίκια το 2019

120

evros-arthroy

Το μωρό, παρουσίαζε εικόνα ακραίας παραμέλησης – Ρομά οι γονείς του – Τι είχε συμβεί το 2019

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Έβρο η είδηση πως ένα βρέφος έφτασε νεκρό από τη μητέρα του στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου.

Το άτυχο μωράκι, έφτασε στην αγκαλιά της μητέρας του στο Γενικό Νοσοκομείο του Διδυμότειχου στις 11 το πρωί της Τρίτης νεκρό, με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους μήπως καταφέρουν να το επαναφέρουν στη ζωή αλλά μάταια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pameevro.gr, το μωρό, παρουσίαζε εικόνα ακραίας παραμέλησης και φαινόταν μικρότερο από ότι ήταν στην πραγματικότητα.

Μάλιστα σύμφωνα με αποκάλυψη του τοπικού Μέσου, το βρέφος φέρεται να ανήκει στην οικογένεια των Ρομά, που το 2019, είχαν φτάσει ξανά στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς το μεγαλύτερο τότε παιδί τους, ένα κοριτσάκι ηλικίας 3,5 μηνών έφερε δαγκωματιές από ποντίκια.

evros-1
Φωτογραφίες από το σπίτι που διέμενε η οικογένεια Ρομά
evros-2

Άμεσα τότε αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά σοβαρών τραυμάτων του, τόσο από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όσο και από νοσηλευτικό ίδρυμα της Αθήνας μετέπειτα.

Ο 22χρονος πατέρας, τότε, ζήτησε συγνώμη για «ό,τι έγινε» και υποστήριξε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το μικρό κοριτσάκι «ήταν ικανοποιητικές». Από την πλευρά της, η 16χρονη τότε μητέρα δικάστηκε από αρμόδιο δικαστήριο, καθώς ήταν ανήλικη.

evros-4
evros-3

Αξίζει πάντως να τονιστεί πως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η οικογένεια είναι άθλιες όπως αποκαλύπτουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα.