Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε Πακιστανοί για την επίθεση με μαχαίρια και ρόπαλα σε ομοεθνείς τους

69

peripolikoΟι δράστες κατηγορούνται ότι μαζί με άλλα άτομα, τον Μάρτιο του 2022 στην περιοχή της Ξηροκρήνης, κατέχοντας αιχμηρά αντικείμενα και ρόπαλα, κατά περίπτωση, επιτέθηκαν σε βάρος των τριών αλλοδαπών

Πέντε άντρες με καταγωγή από το Πακιστάν ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. για τη βίαιη επίθεση με μαχαίρια και ρόπαλα σε βάρος ομοεθνών τους, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για πέντε Πακιστανούς, ηλικίας 25 έως 30 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της απόπειρας αρπαγής κατά συναυτουργία και της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Συγκεκριμένα, οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται ότι μαζί με άλλα άτομα, τον Μάρτιο του 2022 στην περιοχή της Ξηροκρήνης, κατέχοντας αιχμηρά αντικείμενα και ρόπαλα, κατά περίπτωση, επιτέθηκαν σε βάρος των τριών αλλοδαπών, τραυματίζοντάς τους. Οι τελευταίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύτηκαν.

Η έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης έπειτα από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.