Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες απέκλεισαν την Εθνική Αθηνών – Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα, μπλόκα και σε Αχαΐα – Θεσπρωτία

149

malgara_1

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Πού αναμένονται νέα μπλόκα το απόγευμα της Τετάρτης

Σε ωριαίο συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, προχωρούν οι αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες έχουν βγει πεζοί στον αυτοκινητόδρομο και αναμένεται να κάνουν σύσκεψη για τις επόμενες κινήσεις τους πάνω στην εθνική οδό. Η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη από το Κλειδί Ημαθίας.

Αντίστοιχη διαμαρτυρία πραγματοποιούν ήδη οι αγρότες, που βρίσκονται στον κόμβο Νισελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την Εγνατία Οδό, με την εκτροπή της κυκλοφορίας να γίνεται από την παλιά Εθνική Οδό Κοζάνης- Θεσσαλονίκης.

 

agrotes_malgara

Το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια έχει κλείσει από τους αγρότες και το αντίθετο ρεύμα έχει κλείσει από την Αστυνομία λόγω του μπλόκου στα Μάλγαρα.

Αγρότες της Θεσπρωτίας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην Εγνατία Οδό έξω από την Ηγουμενίτσα

Στην αρχή της Εγνατίας Οδού, στο 1ο χιλιόμετρο έξω από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, παρέταξαν πριν λίγο οι αγρότες της Θεσπρωτίας τρακτέρ, φορτηγά και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους εμποδίσει να μπουν στον αυτοκινητόδρομο, όμως παραβίασαν το μπλόκο και μπήκαν στην Εγνατία και στα δύο ρεύματα, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλείσουν αργότερα τον αυτοκινητόδρομο και την έξοδο του λιμανιού.


Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διέσχισαν ολόκληρη την πόλη. Η μηχανοκίνητη πορεία, που διήρκησε περίπου μία ώρα, κατέληξε στο λιμάνι όπου παρατάχθηκαν όλα τα οχήματά τους στον δρόμο. Είναι κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και παραγωγοί του νομού Θεσπρωτίας, οι οποίοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, αποζημιώσεις από φυσικές ή άλλες καταστροφές.

Έκλεισαν την Πατρών – Πύργου οι αγρότες της Αχαΐας

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα. Αγρότες με τρακτέρ συγκεντρώθηαν στην Εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στον κόμβο στην Κάτω Αχαΐα, ενώ ακολούθησε για πολύ λίγο το κλείσιμο της οδού. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Αγρότες Κάτω Αχαΐα

Ο σύλλογος, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους αγρότες, να δώσουν βροντερό παρών στο μπλόκο και να «φωνάξουν» για τα αιτήματά τους, συντονισμένοι, πια, με όλους τους συναδέλφους τους, στην χώρα.

Στους δρόμους με τρακτέρ ξαναβγαίνουν όμως και οι αγρότες του Ερύμανθου. Για σήμερα έχουν αποφασιστεί συγκεντρώσεις σε Σταυροδρόμι και Κουρλαμπά.

axaia_2
axaia_trakter
axaia3

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Που αναμένονται μπλόκα το απόγευμα

Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν ότι θα κάνουν μπλόκα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τις προηγούμενες φορές.

Συγκριμένα, σήμερα Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθούν μπλόκα:

– Στον κόμβο παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στις 17.00
– Στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα, στις 17.00
– Στο Στεφανοβικείου Μαγνησίας αποκλεισμός της παλιάς Εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας στις 17:00
– Στις Σέρρες οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων
– Στα Μεγάλα Χωράφια στην Κρήτη αποκλεισμός της Εθνικής Οδού Χανίων-Ρεθύμνης στις 17.00

Μέχρι και την Πέμπτη το βράδυ οι αγρότες των μπλόκων θα αποφασίζουν για την ώρα που θα κλείνουν τις εθνικές οδούς, τις επαρχιακές οδούς, αλλά και τα τελωνεία.