Θεσσαλονίκη: Για έναν αγώνα ποδοσφαίρου δέχτηκαν επίθεση τρεις 13χρονοι από συμμαθητές τους

99

peuka_sxoleioΤο επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, σε σχολείο στην περιοχή των Πεύκων – Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι

Μια διαφωνία με αφορμή παιχνίδι ποδοσφαίρου φαίνεται ότι ήταν η αφορμή για την επίθεση που δέχθηκαν οι τρεις ανήλικοι από συμμαθητές τους σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σε γυμνάσιο στην περιοχή των Πεύκων, όταν οι τρεις μαθητές αποχωρούσαν από το σχολείο τους, μετά από σχολικό περίπατο και φέρεται να δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα ατόμων, οι οποίοι είναι μαθητές της Β’ τάξης του ίδιου σχολείου.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Πεύκων, Ελένη Χατζηγεωργίου, «μετά το τέλος του περιπάτου συνέβη ένας διαπληκτισμός μεταξύ μαθητών της πρώτης και της δευτέρας γυμνασίου του σχολείου μας, με αφορμή ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου την ώρα της εκδρομής. Σε αυτόν τον διαπληκτισμό ελαφρύς τραυματισμός ενός μαθητή», αναφέρει.

<

«Ως σύλλογός καταδικάζουμε κάθε μορφής βίας στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος και για αυτό στα πάγια αιτήματα των γονέων είναι η καθημερινή παρουσία ψυχολόγων και διαφόρων εκδηλώσεων κατά της σχολικής βίας», σημειώνει.

Σύμφωνα με την κυρία Χατζηγεωργίου, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχα περιστατικά βίας, εκτός από κάποιους διαπληκτισμους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσέγγισαν τους μαθητές και αφού τους περικύκλωσαν ξεκίνησαν να τους χτυπούν με τα χέρια και τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι, τρεις 13 ετών και ένας 14 ετών, ενώ η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων ατόμων που τυχόν συμμετείχαν στην επίθεση. Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος των επιτηρητών – καθηγητών του σχολείου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.