Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 22χρονος Βρετανός που αναστάτωσε την πτήση προς Πάφο

252

aeroplano

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Θεσσαλονίκης 22χρονος Βρετανός, ο οποίος συνελήφθη στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» καθώς προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους, όταν έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, παρενοχλούσε συνεπιβάτες και το πλήρωμα.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή σε πτήση από το Λονδίνο προς την Πάφο της Κύπρου, ενώ δίπλα στη θέση του 22χρονου βρέθηκαν δύο φιάλες αλκοόλ. Σε βάρος του, η εισαγγελική Αρχή είχε ασκήσει ποινική δίωξη για επικίνδυνες πράξεις παρέμβασης όσον αφορά την ασφάλεια της συγκοινωνίας αεροσκάφους με κοινό κίνδυνο, όπως επίσης για διασάλευση της τάξης σε αεροσκάφος και παράβαση εντολών κυβερνήτη.

Ο 22χρονος Βρετανός έμεινε τελικά τρεις μέρες στα κρατητήρια (μετά την προθεσμία που έλαβε το περασμένο Σάββατο) και σήμερα το πρωί απολογήθηκε στον ανακριτή. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αποδέχθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, τονίζοντας ότι ήθελε να αντιμετωπίσει το άγχος του, καθώς, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επρόκειτο να συναντήσει μετά από πολλά χρόνια τους γονείς του.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο χωρίς όρους μέχρι να γίνει η δίκη του.