Θεσσαλονίκη: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους – Μεθυσμένοι Ρώσοι επιβάτες επιτέθηκαν στο πλήρωμα

184

aeroplano_prosgeiosi

Το αεροσκάφος εκτελούσε δρομολόγιο Μάντσεστερ – Τουρκία – Στις θέσεις των Ρώσων που προκάλεσαν την αναστάτωση, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών

Επεισοδιακή ήταν η πτήση αεροπλάνου που ξεκίνησε από την Αγγλία και το Μάντσεστερ με προορισμό την Τουρκία, με συνέπεια να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήσης, δύο Ρώσοι που επέβαιναν στο αεροπλάνο επέδειξαν επιθετική συμπεριφορά προς το πλήρωμα της καμπίνας, προκαλώντας αναστάτωση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω της διατάραξης της ασφάλειας της πτήσης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη προσγείωση στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία».

Σε έρευνα του χώρου και συγκεκριμένα στη θέση που κάθονταν οι δύο Ρώσοι, βρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών.

Οι δύο άνδρες από τη Ρωσία συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών, διασάλευση της τάξης και έτερες παραβάσεις του Αεροπορικού Κώδικα.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Πηγή: Thestival