Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας» λέει ο ιατροδικαστής Λέων

268

Σημειώνει ότι ο ιατροδικαστής θα έπρεπε να είχε κάνει αυτοψία στο σπίτι – Τρομερές παραλείψεις για τους θανάτους των δύο πρώτων παιδιών καταγγέλλει ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, «κανείς δεν έψαξε να δει αν είχε συμβεί κάτι με αυτό το πανάκι»

Για τις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή Live News.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε ο κ. Λέων και ανέφερε ότι έγιναν «όλα λάθος με το θάνατο της Ίριδας».

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο Θέμα