Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Απρόθυμοι δύο γιατροί να καταθέσουν για την υπόθεση

280

pelop12

Τι αποκαλύπτουν πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γιατρών
Την ώρα που οι Αρχές προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι με τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, τουλάχιστον δυο γιατροί παρουσιάζονται απρόθυμοι να καταθέσουν για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος, οι δυο γιατροί των Κλινικών του Καραμανδανείου Παίδων και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείοι Πατρών, στις οποίες νοσηλεύτηκαν η Μαλένα και η Τζωρτζίνα, ανέφεραν ότι εάν ήταν στο χέρι τους δεν θα ήθελαν να καταθέσουν στις ανακριτικές Αρχές.

Στη μια περίπτωση, γιατρός του ΠΓΝΠ αποκάλυψε σε φιλικό του περιβάλλον ότι «δεν θέλει να μπλέξει και γι’ αυτό δεν μιλάει δημόσια, ούτε επιθυμεί στις ιδιωτικές συζητήσεις ν’ αναφέρεται σ’ αυτό το θέμα…».

Η δεύτερη περίπτωση αφορά γυναίκα γιατρό του Καραμανδανείου, η οποία στο φιλικό περιβάλλον της περιέγραψε μια σκηνή που τη σόκαρε την ημέρα που η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε «φύγει» από τη ζωή και την επανέφερε συνάδελφός της έπειτα από 50 ολόκληρα λεπτά.

Η συγκεκριμένη γιατρός εκείνη την ημέρα βρισκόταν στον διάδρομο του δωματίου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα – κι ενώ καταβάλλονταν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σωθεί το κοριτσάκι –, άκουσε μια φωνή, σύμφωνα με την σοκαριστική περιγραφή της στο φιλικό της περιβάλλον, να λέει: «Ταλαιπωρείται το κοριτσάκι. Δεν γίνεται τίποτα. Αφήστε το να φύγει. Τόση ώρα έχει χαθεί κάθε ελπίδα…».

Πηγή: protothema.gr